Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ:
Απεργία μέχρι τη δικαίωση

Στο πλευρό των καθηγητών τους οι φοιτητές, που θα ακολουθήσουν και αυτοί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις

Η απεργία των καθηγητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθήνας θα συνεχιστεί μέχρι τη δικαίωση των πέρα για πέρα δίκαιων αιτημάτων τους. Αυτό προέκυψε από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου, που παρέδωσαν από κοινού οι καθηγητές και ο Σύλλογος Φοιτητών της σχολής στην αίθουσα συνδιασκέψεων του Παιδαγωγικού Τμήματος.

Η απεργία των μελών του Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού έχει ξεκινήσει από τις 14 Φλεβάρη, με κύρια αιτήματα τη λύση του κτιριακού προβλήματος και την κάλυψη σε κενές θέσεις μελών ΔΕΠ. Μέχρι σήμερα, το Τμήμα Νηπιαγωγών λειτουργεί σε κτίριο που του παραχωρείται από τη Νομική Σχολή, μέσα σε 2 αίθουσες, όπου εκεί γίνονται τα μαθήματα από 14 καθηγητές σε 2.000 μαθητές.Η Διοίκηση της σχολής για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα από την έλλειψη διδακτικού προσωπικού, με δική της πρωτοβουλία, έκανε ειδικές συμβάσεις με 9 καθηγητές. Το υπουργείου Παιδείας όμως, και ενώ έχει αναγνωρίσει την ανάγκη αυτών των συμβάσεων, ενέκρινε κονδύλι πληρωμών μόνο για τρεις από τους καθηγητές, μένοντας έτσι οι υπόλοιποι απλήρωτοι για τις υπηρεσίες που πρόσφεραν.

Ο πρόεδρος του τμήματος Γ. Ταμπακώστας σημείωσε: "Για το θέμα των νέων θέσεων σε διδακτικό προσωπικό, αλλά και για τις πληρωμές των υπολοίπων έξι καθηγητών, πετάει το μπαλάκι το υπ. Οικονομικών στο υπ. Παιδείας και τούμπαλιν. Οσο για το κτιριακό, παρ' όλες τις προσπάθειές μας, δεν έχει γίνει τίποτα. Το μόνο που μας μένει είναι η απεργία μέχρι τη δικαίωση".

Εκ μέρους του Συλλόγου Φοιτητών, η πρόεδρος Κ. Τσιώλη δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα που κάνουν οι καθηγητές τους και ότι θα ακολουθήσουν και αυτοί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, τις μορφές των οποίων θα τις καθορίσει η Γενική Συνέλευση των φοιτητών που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Οργάνωση της πάλης στη βάση των κοινών διεκδικήσεων (2022-12-07 00:00:00.0)
Στηρίζουμε το ΚΚΕ παντού (2019-05-22 00:00:00.0)
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (2010-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ