Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Περιπετειώδης ληστεία χτες στα Πατήσια

Κινηματογραφική ήταν η ληστεία που έγινε χτες το μεσημέρι στα Πατήσια. Τρεις κακοποιοί μπήκαν σε υποκατάστημα της Τράπεζας Κρήτης και πήραν τρία εκατομμύρια. Προσπαθώντας να ξεφύγουν όμως έπεσαν πάνω σε αστυνομικούς. Στην ένοπλη συμπλοκή που ακολούθησε τραυματίστηκαν ελαφριά οι αστυνομικοί Κώστας Μπέλλος και Σπύρος Κορομπίλης, όπως και ο ένας από τους τρεις ληστές. Πρόκειται για τον 34χρονο Νίκο Μυρισιώτη.

Οι δράστες μπήκαν στην Τράπεζα (Πατησίων 332) στις 12.10 το μεσημέρι. Ηταν μεταμφιεσμένοι, οι δυο κρατούσαν κοντόκαννα κυνηγετικά όπλα και ο τρίτος περίστροφο. Αμέσως ακινητοποίησαν τους 15 υπαλλήλους και τους 7 πελάτες. Ο ένας από αυτούς γέμισε μια τσάντα με χρήματα και ξεκίνησαν να φύγουν. Ο ένας ήταν πολύ ψηλός, αδύνατος κρατούσε όπλο και φορούσε κουκούλα. Ο άλλος ήταν κοντός και φορούσε περούκα. Ενας τρίτος τους περίμενε μέσα σ' ένα αυτοκίνητο, που ήταν σταθμευμένο έξω από την Τράπεζα. Αυτός πυροβόλησε μια φορά στον αέρα.

Οι κακοποιοί, μπαίνοντας σ' ένα Οπελ Καντέτ (ΥΑΙ - 5670), κατευθύνθηκαν προς το τέρμα της Πατησίων. Κάποιος περαστικός όμως είχε σημειώσει τον αριθμό του ΙΧ και το έδωσε στους αστυνομικούς που είχαν φτάσει ήδη στον τόπο. Ακολούθησε αναζήτηση από τα περιπολικά και τους μοτοσικλετιστές της Αμεσης Δράσης. Οι οπλοφόροι εγκατέλειψαν το όχημά τους στην οδό Πολυλά 28 και επιβιβάστηκαν σε ΙΧ μάρκας Χόντα Σιβίκ (ΒΙΑ - 4959). Στη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Πλαστήρα, στους Αγ. Ανάργυρους, τους είδε ο υποδιευθυντής Κ. Μπέλλος που επέβαινε σε υπηρεσιακό όχημα μαζί με τους συναδέλφους του Σ. Κορομπίλη και Π. Πανόπουλο. Ο αστυνομικός, που ήταν ενημερωμένος για τη ληστεία, είδε τους επικίνδυνους ελιγμούς του αυτοκίνητου των δραστών και επικοινώνησε με το κέντρο της Αμεσης Δράσης. Οταν του απάντησαν ότι πρόκειται για κλεμμένο ΙΧ, τότε τους έκλεισαν το δρόμο.

Οι οπλοφόροι πυροβόλησαν και οι αστυνομικοί απάντησαν με τα όπλα τους. Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν ελαφριά οι δυο αστυνομικοί και ο Μυρισιώτης, που είναι δραπέτης των φυλακών Αγιας Λάρισας, κατέβηκε από το ΙΧ των συνεργών του και τράπηκε σε φυγή. Οι αστυνομικοί τον κυνήγησαν και τον έπιασαν, ενώ οι συνεργάτες του κατόρθωσαν και ξέφυγαν. Το αυτοκίνητό τους βρέθηκε εγκαταλειμμένο στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Παπάγου στη Ν. Χαλκηδόνα. Μέσα του βρέθηκαν τα όπλα, οι μάσκες και τα λεφτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ