Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δεν υπάρχει πρόβλημα λέει η "Νουτρίτσια"

Καταγγελία για μία παρτίδα γάλατος της "Νουτρίτσια", η οποία φέρεται ότι παρουσίασε οξείδωση λίπους έκανε χτες το Ινστιτούτο Καταναλωτών.Πρόκειται για το γάλα "Nutricia Almiron 1",που κυκλοφορεί σε σκόνη και καταναλώνεται από βρέφη ηλικίας μέχρι και έξι μηνών.

Το Ινστιτούτο Καταναλωτών με έγγραφο που έστειλε στα υπουργεία Υγείας - Πρόνοιας και Εμπορίου ζητά να μάθει τα αποτελέσματα του ελέγχου που έγιναν στην παρτίδα της 12ης Οκτώβρη 1994, που σύμφωνα με τις καταγγελίες η τροφή μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα βρέφη εφόσον παρουσίασε οξείδωση λίπους. Επίσης, ζητά να αποσυρθεί προληπτικά η συγκεκριμένη παρτίδα μέχρι να διαπιστωθεί αν όντως είναι επικίνδυνη η τροφή ή όχι.

Σύμφωνα με χτεσινές δηλώσεις υπευθύνων της "Νουτρίτσια", πρόκειται μόνο για ένα κουτί, το οποίο στάλθηκε στο εξωτερικό για έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρχε οξείδωση λίπους που υπερέβαινε το όριο κατά ένα χιλιοστόγραμμο/κιλό. Η εξήγηση που δίνουν είναι ότι το περιεχόμενο του κουτιού ήρθε σε επαφή με ατμοσφαιρικό αέρα. Σημειώνουν, δε, ότι η συγκεκριμένη παρτίδα (15.840 κουτιά) έχει ήδη καταναλωθεί, χωρίς να έχουν γίνει άλλες καταγγελίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ