Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΡΥΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΑΡΡΕΝΩΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
Ερευνα για τις καταγγελίες του παιδοψυχιάτρου

Προκαταρκτική εξέταση, ώστε να διαπιστωθεί αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα οι σοβαρές καταγγελίες του παιδοψυχιάτρου Εμ. Ατσαλάκη για το "Ιδρυμα Επαγγελματικής Αγωγής Αρρένων Κορυδαλλού", θα διενεργήσει κατόπιν εντολής του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Αλ. Μεταξά ο αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Καραγιαννίδης.

Στο μεταξύ, χτες βράδυ με ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Πεπονής,απαντώντας στις καταγγελίες του παιδοψυχιάτρου, υπαινίσσεται ότι πίσω από αυτές κρύβονται σκοπιμότητες.

Να θυμίσουμε ότι ο Εμ. Ατσαλάκης, που εργάστηκε σαν παιδοψυχίατρος επί ένα χρόνο στο παραπάνω Ιδρυμα, σε προχτεσινή έκθεσή του προς τον υπουργό κάνει λόγο για βιασμούς και κακοποιήσεις ανηλίκων στο ΙΕΑΑΚ, αναφέρει ότι οι μισοί τουλάχιστον από τους ανήλικους είναι χρήστες ναρκωτικών ουσιών και επιδίδονται συστηματικά σε κλοπές. Ακόμα καταγγέλλει την ακαταλληλότητα του προσωπικού, που είναι ανεκπαίδευτο και την έλλειψη στοιχειωδών όρων υγιεινής διαβίωσης των ανηλίκων.

Η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ομολογεί ότι η κατάσταση στις φυλακές και στα ιδρύματα αγωγής είναι γνωστή από χρόνια στο υπουργείο Δικαιοσύνης και περιέχει υπαινιγμούς για τη σύμπτωση του χρόνου που δίνεται η έκθεση του παιδοψυχιάτρου με την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το σωφρονιστικό σύστημα. Αφήνει επίσης αιχμές για εκ των προτέρων αποποίηση ευθυνών, που πιθανά θα προκύψουν από τις διαπιστώσεις που κάνει για τις συνθήκες ζωής των κρατουμένων ο γιατρός σύμβουλος του υπουργού. Παρατηρεί ακόμα ότι πράξεις που καταγγέλλονται και συνιστούν ποινικά αδικήματα δεν έχουν καταγγελθεί μέχρι σήμερα από τον παιδοψυχίατρο στις εισαγγελικές αρχές.

Τέλος, υπόσχεται τη λήψη άμεσων και μεσοπρόθεσμων μέτρων για την κατάσταση στις φυλακές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ