Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτροπή και του ΤΕΕ για την κατολίσθηση της Μαλακάσας

Επιτροπή, από έξι επιστήμονες εδαφομηχανικούς που θα εξετάσουν το πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την κατολίσθηση στην περιοχή της Μαλακάσας, συγκρότησε χτες το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ο ρόλος της επιτροπής θα είναι συμβουλευτικός και αναμένεται να υποβάλει και αυτή τις προτάσεις της στο ΥΠΕΧΩΔΕ.

Τα μέλη της Επιτροπής μαζί με τον πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ έκαναν χτες μια πρώτη επιτόπια επίσκεψη και μελέτη του φαινομένου, ενώ κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο πάνω από την περιοχή της κατολίσθησης εξετάστηκαν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, αλλά και οι τρόποι πρόληψης δυσμενέστερων καταστάσεων. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που έχει συγκροτήσει το ΥΠΕΧΩΔΕ και η οποία κατά ορισμένες πληροφορίες ίσως καταθέσει κάποιο πρώτο πόρισμα για τις συνθήκες του φαινομένου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Συζήτηση γίνεται και για τις 11 λιμνοδεξαμενές που βρίσκονται στις παρυφές της "Ιπποκράτειου Πολιτείας", για τις οποίες ερευνάται κατά πόσον μπορεί να επηρέασαν το φαινόμενο της κατολίσθησης εξαιτίας υπερχείλισης.

Οπως επίσης έγινε γνωστό, από τους επιστήμονες εξετάζεται το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθούν δορυφορικά συστήματα τηλεπισκόπησης του φαινομένου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Οπως διαπιστώνεται πλέον, το σοβαρότερο πρόβλημα αντιμετωπίζει ο ΟΣΕ, καθώς υπάρχουν πολλές δυσκολίες για την επισκευή της σιδηροδρομικής γραμμής και της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής σύνδεσης της Βόρειας με τη Νότια Ελλάδα.

Αντίθετα, το πρόβλημα του οδικού δικτύου λύθηκε έστω και προσωρινά από χτες με ορισμένες παρακάμψεις στην Εθνική οδό.

Συγκεκριμένα δόθηκαν στην κυκλοφορία οι εξής παρακάμψεις:

  • Στο ρεύμα από τη Λαμία προς την Αθήνα υπάρχει παράκαμψη ενός χιλιομέτρου, που ξεκινάει από το 36,6 και φτάνει μέχρι το 35,6 χιλιόμετρο, ενώ στη συνέχεια η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά από την Εθνική οδό.
  • Στο ρεύμα από την Αθήνα προς τη Λαμία υπάρχει παράκαμψη, που αρχίζει από το 35,5 χιλιόμετρο, η οποία μέσω και του βοηθητικού δρόμου, καταλήγει στο 37 χιλιόμετρο της Εθνικής.

Η κίνηση γίνεται σε δύο λωρίδες κυκλοφορίας, αλλά η Τροχαία προειδοποιεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ