Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μοναχοί θε να σωθούν!

Συμφωνούντες και "διαφωνούντες", πειθαρχικοί και "αντάρτες", σεμνοί και... λαλίστατοι "Κηπουροί" μαντρώθηκαν ή καλύφθηκαν πίσω από το δάκτυλό τους, πίσω από το άλλοθι της "κομματικής πειθαρχίας" και είπαν χτες στη Βουλή, για μια ακόμα φορά, το ΝΑΙ! ΝΑΙ στο ξεπούλημα του μεγαλύτερου ναυπηγείου της Μεσογείου. ΝΑΙ στην παραπέρα κατεδάφιση της ναυπηγικής βιομηχανίας και της παραγωγικής βάσης της χώρας. ΝΑΙ στην εκποίηση ενός ανεκτίμητου βιομηχανικού μεγαθηρίου, κρίσιμης στρατηγικής σημασίας για την ανάπτυξη και την εθνική άμυνα, χωρίς να ζητείται καν ελάχιστο τίμημα. ΝΑΙ στις ομαδικές απολύσεις εργαζομένων. ΝΑΙ σε ΟΛΑ τα απερίγραπτα σκάνδαλα που συνοδεύουν το νόμο του ΑΙΣΧΟΥΣ! Σύμφωνη βρήκε, στην ουσία του, το νομοσχέδιο της εκποίησης και τη ΝΔ. Πώς θα μπορούσε εξάλλου να είναι διαφορετικά, αφού η ΝΔ πρώτη δρομολόγησε το ξεπούλημα του Σκαραμαγκά; Σύμφωνη στην ίδια βάση και η ΠΟΛ.ΑΝ. Οι όποιες δημαγωγικές αντιρρήσεις δεν αφορούσαν παρά διαδικαστικά ζητήματα, όπως οι ίδιοι ξεκαθάρισαν...

Και έμειναν οι βουλευτές του ΚΚΕ μόνοι μέσα στη Βουλή, να υπερασπίζονται αυτό που ομόθυμα έξω από τη Βουλή διαδήλωναν οι υπό απόλυση εργάτες του Σκαραμαγκά. Οι αγρίως εξαπατημένοι και δικαίως εξοργισμένοι εργάτες του Σκαραμαγκά. Αυτοί που δεν έχουν να εξαργυρώσουν με τίποτα το "ναι" ή το"όχι" τους. Αυτοί που, ανεξάρτητα κομματικών συμπαθειών και παραταξιακών προτιμήσεων, έχουν μόνο να ΧΑΣΟΥΝ από αυτό το άθλιο παζάρι σε βάρος της εθνικής οικονομίας και της δημόσιας περιουσίας. Αυτοί που σήμερα δεν μπορεί παρά να βγάζουν, εκτός των άλλων, τα εξής βασικά συμπεράσματα: Οτι μοναχοί θε να σωθούν. Οτι δεν μπορούν άλλο να εμπιστεύονται τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, ούτε να στηρίζουν καμιά απολύτως ελπίδα στους εμφανιζόμενους ως "συμπαθούντες" παράγοντες του κυβερνητικού κόμματος που τα στρίβουν με την πρώτη ευκαιρία, όπως έκαναν χτες. Οτι είναι καιρός να κλιμακώσουν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τον αγώνα τους, να τον πλατύνουν και να τον συντονίσουν με τους άλλους εργαζόμενους και τους μαζικούς φορείς. Ετσι, θα γίνει πράξη αυτό που σε όλους τους τόνους διαδηλώνουν: "Δε θα παραδώσουμε τα κλειδιά του Σκαραμαγκά σε κανέναν Πειρατικό", "δε θα επιτρέψουμε να γίνει πράξη ο νόμος του ΑΙΣΧΟΥΣ".

Και για να μιλάμε καθαρά, είναι σίγουρο ότι ο αγώνας τους, που από σήμερα μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση του, θα χτυπηθεί θα συκοφαντηθεί και θα πλαγιοκοπηθεί με όλα τα μέσα. Ηδη άρχισαν από χτες να βαράνε τα... βιολιά, με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Βουλή. Εξάλλου, εντελώς πρόσφατη είναι η πείρα του Νεωρίου της Σύρου και ο άθλιος ρόλος συγκεκριμένων δυνάμεων, ακόμα και μέσα από τις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος. Οχι δεν προδικάζουμε τίποτα. Δε θα ήταν, άλλωστε, σωστό. Εκείνο που ωστόσο πρέπει να υπογραμμίζεται είναι η ανάγκη της επαγρύπνησης, της εγρήγορσης, της αποφασιστικής παρέμβασης των ίδιων των εργαζόμενων σ' αυτό που οι ίδιοι έχουν αποφασίσει και που και χτες διακήρυξαν έξω από τη Βουλή: Δεν πουλάμε! Ναυπηγεία κρατικά, όχι ιδιωτικά!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ