Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Ενα άλσος για τους Περαματιώτες

"ΑΛΣΟΣ ΛΑΟΥ" ανακήρυξαν χτες το πρωί το χώρο του "Αρμός", τη μοναδική ελεύθερη πρόσβαση - στο κατά τ' άλλα παραθαλάσσιο Πέραμα - προς τη θάλασσα, οι κάτοικοι του Περάματος. Τα συμβολικά "βαφτίσια" έγιναν για να επιβεβαιώσουν πως τόσο η δημοτική αρχή όσο και ο λαός του Περάματος είναι πια αποφασισμένοι να μην αφήσουν άλλο το χρόνο να τρέχει σε βάρος τους. Αλλωστε δε φτάνει να απαιτείς τα δίκαιά σου, πρέπει και να τα διεκδικείς. Και ακριβώς αυτό κάνουν στο Πέραμα. Καταλαμβάνοντας το χώρο του "Αρμού" από την Τρίτη το μεσημέρι και στη συνέχεια δεντροφυτεύοντάς τον με σκοπό να αποτελέσει πνεύμονα ζωής για την πόλη.

Η κατάληψη συνεχίζεται για τέταρτη μέρα, στο ζωτικό για την αναβάθμιση της πόλης χώρο, τον οποίο ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά εκμεταλλεύεται αυθαίρετα και μάλιστα προς όφελος των εταιρίων υγρών καυσίμων. Ο ΟΛΠ όχι μόνο μπαζώνει το χώρο του "Αρμού", αλλά δεν πληρώνει δημοτικά τέλη, άδειες υποδομής, ενώ χωρίς να έχει αρμοδιότητα φτάνει να δίνει μέχρι και άδειες οικοδόμησης.

Παράλληλα, την περασμένη βδομάδα είχε ξεκινήσει να κατασκευάζει μαντρότοιχους γύρω από τις εφαπτόμενες στον "Αρμό" εταιρίες πετρελαιοειδών. Γεγονός που προκάλεσε για ακόμη μια φόρα την οργή του λαού, αφού οι εταιρίες συνεχώς επεκτείνονται σε βάρος των ελεύθερων χώρων του Περάματος. Ο περαματιώτικος λαός, που ζει διαρκώς με το φόβο του ατυχήματος στις εγκαταστάσεις των εταιριών, δεν είναι διατεθειμένος να επιτρέψει τις αυθαιρεσίες και του ΟΛΠ σε βάρος του. Οι κάτοικοι του Περάματος μαζί με τη δημοτική αρχή, έχοντας πάρει την τύχη στα χέρια τους, διαμορφώνουν μέρα με τη μέρα τον "Αρμό" σε χώρο αναψυχής.

Στο μεταξύ η δημοτική αρχή, αποφασισμένη να πιέσει για να δοθεί άμεσα οριστική λύση, πρόκειται να συναντηθεί με τη διοίκηση του ΟΛΠ και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Γ. Κατσιφάρα στις 11.00 το πρωί στα γραφεία του ΟΛΠ, ενώ στη συνέχεια ο υπουργός πρόκειται να επισκεφτεί τον υπό κατάληψη χώρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ