Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Κατ' επάγγελμα ψεύτες"

Η τα 'χουν εντελώς χαμένα, ή έχουν εντελώς αποθρασυνθεί. Γιατί, διαφορετικά, δεν είναι δυνατόν, π.χ., ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κ. Λαλιώτης να διαψεύδει, "στον αέρα" μάλιστα, τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Μ. Κοψίδη, πως δεν ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που ψήφισε τη Συμφωνία της ΓΚΑΤΤ!

Μήπως ξέχασαν τι συμφώνησαν ή μήπως δεν ξέρανε τι υπέγραφαν; Στο διευρυμένο Συμβούλιο Υπουργών στις Βρυξέλλες (15 - 16 Δεκέμβρη 1993), στις Βρυξέλλες, παρόντων του υπουργού Γ. Μωραφιτη και Γ. Κρανιδιώτη γενικού γραμματέα τότε του ΥΠΕΞ, συμφώνησαν χωρίς αντίρρηση, ενώ αντίθετα, οι Πορτογάλοι απείλησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία αν δεν έπαιρναν επιδότηση για τον εκσυγχρονισμό της κλωστοϋφαντουργίας τους και έτσι πήραν 400 εκατ. ECU. Στις 14 Απρίλη 1994, στο Μαρακές, βάλανε φαρδιά - πλατιά την υπογραφή τους και αργότερα στην ελληνική Βουλή οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μόνοι αυτοί τη συμφωνία, καθώς οι συνάδελφοί τους, της ΝΔ, για εντελώς δημαγωγικούς λόγους δεν την ψήφισαν.

Αλλά όταν ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζει ως "κατ' επάγγελμα ψεύτη" τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και αυτός να του το ανταποδίδει, ε, τότε φαίνεται ότι στο ΠΑΣΟΚ την ψευτιά την έχουν ανάγει σε επιστήμη. Και ο Λαλιώτης αποδεικνύεται καλά διαβασμένος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ