Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Οι ΠΚΣ συζητούν επί της ουσίας

Εκδηλώσεις εντυπωσιασμού και φαμφάρες από ΔΑΠ, ΠΑΣΠ και "Νέους Ορίζοντες"

Με φιέστες, συναυλίες και παρέλαση στελεχών των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και της Πολιτικής Ανοιξης, δίνουν τη μάχη των φοιτητικών εκλογών οι παρατάξεις της ΠΑΣΠ, της ΔΑΠ και των "Νέων Οριζόντων" στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Μακριά από τα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών, αλλά με μόνο στόχο να "εξαγοράσουν" την ψήφο των συναδέλφων τους, άρχισαν οι προσφορές για το ποιος θα παρέχει το καλύτερο θέαμα. Η ΔΑΠ πραγματοποίησε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, με ομιλήτρια την Μαλβίνα Κάραλη και θέμα την ανεπάρκεια στον έρωτα (!). Ενώ λίγο αργότερα, επίσης με πρωτοβουλία της ΔΑΠ, δόθηκε συναυλία στο αμφιθέατρο της Νομικής, με γνωστά ονόματα του καλλιτεχνικού χώρου. Η ΠΑΣΠ, που παρουσιάζεται σαν δύναμη αμφισβήτησης και αναγέννησης, δεν κατάφερε να γεννήσει τίποτα καινούριο και έτσι περιορίστηκε και πάλι στην παρέλαση πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Χτες επιστράτευσε τον υπουργό Παιδείας, ενώ στο παιχνίδι θα μπουν στις επόμενες μέρες ο Δ. Τσοβόλας και η Β. Παπανδρέου.

Στο κόλπο και οι "Νέοι Ορίζοντες", που έχουν προγραμματίσει εκδήλωση με τον Αντ. Σαμαρά.

Μοναδική δύναμη που προσπερνά τις φαμφάρες και τους εντυπωσιασμούς, αλλά μένει στην ουσία των προβλημάτων της πανεπιστημιακής κοινότητας και συνολικά της Παιδείας, που μήνες τώρα έχει βρει το δρόμο επικοινωνίας και προβληματισμού μέσα από τον άμεσο διάλογο με τους φοιτητές οι Πανσπουδαστικές Κινήσεις Συνεργασίας.

Οι ΠΚΣ, που έχουν επενδύσει με την καθημερινή παρουσία τους στις σχολές και την προώθηση των συλλογικών διαδικασιών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, δίνουν τον άλλο προσανατολισμό, που πρέπει να αποκτήσει το φοιτητικό κίνημα. Καλούν τους φοιτητές να αντιπαλέψουν τα σχέδια που θέλουν τη δημιουργία μικρών ευέλικτων πανεπιστημίων επιχειρηματικού χαρακτήρα. Να δώσουν τη μάχη, ώστε να ανατραπούν τα σχέδια για ιδιωτικοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ