Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ
Το Κιλελέρ θα τιμήσουν αύριο οι εξεγερμένοι αγρότες

Ομόφωνη απόφαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αφού η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευτεί για τίποτα συγκεκριμένο και ουσιαστικό

Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις μέχρι την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εξεγερμένων αγροτών αποφάσισε ομόφωνα, στη χτεσινή συνεδρίασή της, στο Βόλο, η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα.Παράλληλα απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα σ' όλους τους αγρότες της Θεσσαλίας να παρευρεθούν αύριο στο γιορτασμό του Κιλελέρ, που διοργανώνει η ίδια στον τόπο της θυσίας.

Κι ενώ τα τρακτέρ θα παραμένουν στους χώρους αποκλεισμού,αύριο οι αγρότες απ' όλα τα χωριά της θεσσαλικής γης θα ξεκινήσουν, με πούλμαν που θα δρομολογήσει η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, για να φτάσουν στο χώρο της θυσίας των κολίγων του θεσσαλικού κάμπου, οι οποίοι, πριν 85 χρόνια, εξεγέρθηκαν κατά των τσιφλικάδων, απαιτώντας να γίνουν νοικοκύρηδες στα χωράφια τους.

Στη συνεδρίασή της η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή εκτίμησε ότι η άρνηση της κυβέρνησης, διά του υφυπουργού Γεωργίας, να δώσει συγκεκριμένες και ουσιαστικές λύσεις στα αιτήματα των αγροτών, τα οποία έθεσε η Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, δημιουργεί αγανάκτηση, πείσμα κι αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα.Και κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας, σήμερα που θα εξαγγείλει τα μέτρα για την αγροτική σύνταξη, να μην περιοριστεί μόνο σ' αυτό, αλλά παίρνοντας υπόψη τον αγώνα των αγροτών, που ανέδειξε τα οξυμένα προβλήματά τους, να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους.

Πριν τη συνεδρίαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής είχαν συνεδριάσει οι Νομαρχιακές Συντονιστικές Επιτροπές σε κάθε νομό. Τα μηνύματα που έρχονταν από τα "μπλόκα" ήταν σαφή: Η κινητοποίηση έπρεπε να συνεχιστεί, αφού για τίποτα το συγκεκριμένο και ουσιαστικό δεν έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. Η απόφαση της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για συνέχιση των κινητοποιήσεων μεταφέρθηκε το απόγευμα και το βράδυ σ' όλα τα "μπλόκα" και τα χωριά της Θεσσαλίας. Και οι μαχόμενοι Θεσσαλοί αγρότες, πεισμωμένοι από την κυβερνητική αδιαλλαξία, ενθαρρημένοι από το γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις έχουν εξαπλωθεί απ' άκρον σ' άκρον της χώρας, είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την ηρωική πάλη τους μέχρι τη δικαίωσή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ