Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΙΓΑΛΕΩ
Κι άλλο τσιμέντο!

Ελεύθερος χώρος χαρίζεται σε ιδιώτη

Μπετό θα χτιστεί τελικά σε έναν από τους ελάχιστους ελεύθερους χώρους του Αιγάλεω, σε μια έκταση 2,2 στρεμμάτων, αν δεν υπάρξει αποφασιστική κινητοποίηση των ίδιων των κατοίκων. Πρόκειται για ένα κομμάτι του κτήματος Δούση, συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων, από τα οποία τα 10 έχουν αγοραστεί από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχουν χτιστεί σχολεία. Στα υπόλοιπα 3,8 στρέμματα, εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης κάποιος Μπούρας, με τον οποίο ο Δήμος Αιγάλεω εμφανίζεται να παζαρεύει το αν θα γίνει πάρκο ο χώρος ή μπετό. Το ζήτημα έχει συζητηθεί ήδη στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου και έχει εκφραστεί επανειλημμένα η θέληση των κατοίκων να γίνει ο χώρος πάρκο ή αθλητικές εγκαταστάσεις. Προχτές το βράδυ όμως, ο δήμαρχος, συνοδευόμενος από δικηγόρο του Μπούρα, εξασφάλισε τη συναίνεση ορισμένων κατοίκων της περιοχής για την οικοδόμηση ενός μεγάλου μέρους αυτού του χώρου.

Σε συγκέντρωση που οργανώθηκε γι' αυτό το σκοπό με την παρουσία αρχικά 300 κατοίκων, ο δήμαρχος εκβίασε ουσιαστικά απόφαση υπέρ του Μπούρα. Από τους 110 κατοίκους που πήραν τελικά μέρος στην ψηφοφορία, πέρασε με οριακή πλειοψηφία η πρόταση του δημάρχου να αρκεστεί ο δήμος στο 40% του οικοπέδου(1,6 στρέμματα) και το υπόλοιπο να χρησιμοποιηθεί κατά το δοκούν από τον Μπούρα.

Ο παριστάμενος στη συγκέντρωση επικεφαλής της "Δημοτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης" και δημοτικός σύμβουλος Γ. Σταυρόπουλος κατήγγειλε τις μεθοδεύσεις του δημάρχου και το γεγονός ότι ακόμα και αυτή η οριακή πλειοψηφία εξασφαλίστηκε με τη μεταφορά ατόμων από άλλες περιοχές του Αιγάλεω! "Η διαδικασία αυτή, δήλωσε, προσβάλλει τη δημοκρατία και στερεί το δικαίωμα στους άμεσα ενδιαφερόμενους κατοίκους, να πάρουν αποφάσεις για τόσο σοβαρά θέματα που τους αφορούν. Τις αποφάσεις αυτές παίρνουν κάποιοι άλλοι που μένουν σε άλλες περιοχές".

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο φόβος για τη δημιουργία γκαράζ στο χώρο παραμένει, παρά τις διαβεβαιώσεις του δικηγόρου του Μπούρα, ο οποίος υποστήριξε πως ο πελάτης του θα χτίσει ή σπίτι ή γραφεία ή καταστήματα. Η "δέσμευση" αυτή δεν κατοχυρώνει βέβαια, σε καμία περίπτωση, ούτε το δήμο ούτε και τους κατοίκους, αφού μέχρι πριν λίγες μέρες όλοι γνώριζαν ότι σκοπεύει να χτίσει γκαράζ, σ' έναν από τους λίγους ελεύθερους χώρους στο υποβαθμισμένο Αιγάλεω. Η σχετική γνωμάτευση του προέδρου του Οργανισμού Αθήνας Κ. Ντηνιακού,ότι ο χώρος είναι ιδανικός για γκαράζ, αποδεικνύει του λόγου το αληθές!

Σχετικά με την ανάγκη για άμεση απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έτσι ώστε να χαρακτηριστεί ο συγκεκριμένος χώρος, χώρος πράσινου και αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και την άμεση διεκδίκηση κονδυλίων για την απαλλοτρίωση του χώρου από διάφορες πηγές, έκανε λόγο ο Γ. Σταυρόπουλος στην τοποθέτησή του. "Με το συντονισμένο αγώνα των κατοίκων και με επικεφαλής το δημοτικό συμβούλιο, ο χώρος αυτός μπορεί να κερδηθεί και να αποτελέσει μια συγκροτημένη και ολοκληρωμένη λύση για την περιοχή", τόνισε. "Η παράταξή μας θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της προς αυτή την κατεύθυνση, θεωρώντας χρέος της να υπερασπίσει έναν από τους λίγος μεγάλους χώρους που υπάρχουν στο Αιγάλεω", κατέληξε ο Γ. Σταυρόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ