Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΘΕΣΗ "ΜΑΒΗ"
Ερωτήματα για το ρόλο της ΕΥΠ

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακα

Είναι αποφασισμένη η κυβέρνηση να ρίξει φως στην υπόθεση της "ΜΑΒΗ" ή εσκεμμένα προσπαθεί να συγκαλύψει τη δράση της; Αυτό το ερώτημα προκύπτει από δημοσιεύματα του Τύπου, που αναφέρουν ότι η ΕΥΠ γνώριζε τη δράση της "ΜΑΒΗ" και άνδρες της υπηρεσίας συνεργάζονταν πολύ στενά μαζί της, πράγμα για το οποίο είχε ενημερωθεί η ελληνική κυβέρνηση. Από την άλλη πλευρά, σε σχετική ερώτηση του ΚΚΕ στις 10 Οκτώβρη 1994 προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ο τότε υφυπουργός και σημερινός υπουργός, Σ. Βαλυράκης,είχε απαντήσει ότι "για το αναφερόμενο σε αυτή θέμα ενεργήθησαν σχετικές έρευνες, από τις οποίες δεν προέκυψε κανένα στοιχείο που να επιβεβαιώνει την ύπαρξη οργάνωσης με την αναφερόμενη επωνυμία".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Στρ. Κόρακας,επαναφέρει το θέμα με επίκαιρη ερώτησή του προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης, Προεδρίας και Εσωτερικών, ζητώντας να δοθούν εξηγήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων. Αφού ήταν γνωστή στην κυβέρνηση η δράση της οργάνωσης, γιατί ο Σ. Βαλυράκης απάντησε ότι δε γνώριζε γι' αυτήν; Αφού κάποιες υπηρεσίες γνώριζαν για τη "ΜΑΒΗ", γιατί δεν είχαν ενημερώσει τον πολιτικό προϊστάμενό τους; Ηταν εσκεμμένη η προσπάθεια συγκάλυψης της δράσης της; Τελικά, υπάρχει πραγματική ενημέρωση της Βουλής και των βουλευτών ή είναι μόνο λόγια οι διακηρύξεις για διαφάνεια και πλήρη ενημέρωση της Βουλής; Συνεχίζοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά, ποιοι προκύπτει ότι βρίσκονται πίσω από αυτή την οργάνωση, με βάση το προανακριτικό υλικό. Εχει η συγκεκριμένη οργάνωση σχέσεις με διάφορες φασιστικές οργανώσεις που δρουν στη χώρα μας και υπάρχουν πληροφορίες για σχέσεις της με οργανώσεις ή μηχανισμούς άλλων χωρών, που εμπλέκονται με διάφορους τρόπους στις ελληνοαλβανικές σχέσεις; Επίσης, με ερώτηση ζητά από την κυβέρνηση τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τέτοιων προβοκατόρικων οργανώσεων, που καλλιεργούν τον εθνικισμό και το σοβινισμό.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΚΚΕ ρωτά, αν αληθεύουν δημοσιεύματα βάσει των οποίων φέρονται αναμεμειγμένοι στην υπόθεση της "ΜΑΒΗ" υπουργοί της προηγούμενης κυβέρνησης, πότε επιτέλους θα σπάσουν τα στεγανά των μυστικών υπηρεσιών στη χώρα μας και αν θα υπάρξει επιτέλους πραγματικός κοινοβουλευτικός διακομματικός έλεγχος στην ΕΥΠ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ