Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Θλιβεροί υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής

Να τα μαζέψουν και να φύγουν, καλούν τους αγρότες ούτε λίγο ούτε πολύ τα κυβερνητικά στελέχη και οι "συνεταίροι" τους του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου.Την απαράδεκτη αυτή στάση τους κατήγγειλε σε ανακοίνωσή της η ΤΕ της ΕΣΑΚ Βόλου η οποία παράλληλα χαιρετίζει τους αγώνες των αγροτών και όλων των εργαζόμενων.

Σε ανακοίνωση του ΕΚ Βόλου, που υπογράφουν οι Α. Τυλιγάδας πρόεδρος του ΕΚ και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και ο Κ. Καραγιάννης, γενικός γραμματέας και στέλεχος του "ΣΥΝ", καλούνται οι αγρότες να τερματίσουν τον αποκλεισμό των Εθνικών Οδών επειδή δήθεν έχει δημιουργηθεί τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό πρόβλημα. Για τις ευθύνες όμως της κυβέρνησης που δε δίνει σκόπιμα λύσεις στα προβλήματα των αγροτών, δεν υπάρχει ούτε κουβέντα στην ανακοίνωση.

Η ΤΕ της ΕΣΑΚ Βόλου τονίζει στην ανακοίνωσή της: "Οι πρωτοφανείς κινητοποιήσεις της αγροτιάς δείχνουν ότι ο μόνος δρόμος αντίστασης στις επιλογές της Ευρωπαϊκής Ενωσης είναι ο δρόμος του αγώνα" και καταγγέλλει την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Βόλου (ΠΑΣΟΚ - "ΣΥΝ"), γιατί"αντί να μπουν μπροστά και να συμπαρασταθούν στους αγώνες, με προκλητικό τρόπο αποκαλούν την πάλη των αγροτών "μικροκομματικές επιδιώξεις" και προτείνουν ως σωστή μορφή πάλης το σπάσιμο των κινητοποιήσεων".

Η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της ανάμεσα σε άλλα εκφράζει την αντίθεσή της "στις "κοινές δηλώσεις" που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας εκλεγμένων τοπικών "αρχόντων" της ΤΑ που σαν στόχο είχαν το σπάσιμο των κινητοποιήσεων των αγροτών, καθώς και διάφορων άλλων καλοθελητών της περιοχής. Το αγροτικό συνδικαλιστικό κίνημα μπορεί να καθορίζει μόνο του τις μορφές πάλης και οι κάθε λογής νουθεσίες μόνο μόνο εκ του πονηρού μπορούν να εκληφθούν", καταλήγει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ