Παρασκευή 31 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αρχίζει σήμερα το 12ο Συνέδριο της ΕΕΔΥΕ

Στις 6μ.μ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Αρχίζουν σήμερα στις 6 το απόγευμα, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, οι εργασίες του 12ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ και ολοκληρώνονται την Κυριακή. Το Συνέδριο αυτό έχει ξεχωριστή σημασία για την πορεία του φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα, αφού συμπίπτει με τα 40 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕΔΥΕ. Σε αυτό εκτός από τα διεθνή ζητήματα θα συζητηθούν και θέματα ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως το Κυπριακό και τα βαλκανικά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων της Ελλάδας με την Αλβανία, τα Σκόπια και την Τουρκία.

Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν 400 περίπου αντιπρόσωποι από όλη την Ελλάδα και αντιπρόσωποι από βαλκανικές, ευρωπαϊκές και αραβικές χώρες, καθώς και από την Κύπρο και το Ισραήλ. Θα παραστούν ακόμα και θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της κυβέρνησης, της Εκκλησίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολλών μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Το σημερινό πρόγραμμα του Συνεδρίου έχει ως εξής:

- 6.00 μ.μ., έναρξη εργασιών από τον Μιλτιάδη Παπαθανασίου,ναύαρχο ε. α., πρόεδρο της Παναθηναϊκής Επιτροπής Ειρήνης.

- 6.05 μ.μ., κεντρική εισήγηση από τον πρόεδρο της ΕΕΔΥΕ Ευάγγελο Μαχαίρα.

- 6.30 μ.μ., χαιρετισμοί προσκαλεσμένων και ξένων αντιπροσώπων.

- 8.00 μ.μ., τέλος εργασιών πρώτης μέρας.

Αύριο οι εργασίες του θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 8.00 μ.μ., θα γίνουν εισηγήσεις για διάφορα επίκαιρα θέματα και ακολουθεί συζήτηση για καθένα από αυτά. Την Κυριακή οι εργασίες θα αρχίσουν στις 9 το πρωί με την τέλεση πολιτικών μνημοσύνων. Θα ακολουθήσει απονομή των μεταλλίων Λαμπράκη, θα διατυπωθούν τα πορίσματα, θα εκδοθούν ψηφίσματα και το Συνέδριο θα κλείσει στις 1.30 μ.μ., αφού προηγουμένως εκλεγεί το νέο Εθνικό Συμβούλιο της ΕΕΔΥΕ.

Εκθεση

Συνεχίζεται η έκθεση αφίσας, φωτογραφίας και έντυπου υλικού από τα 40 χρόνια δράσης του φιλειρηνικού κινήματος στην Ελλάδα και διεθνώς, που διοργανώνει η ΕΕΔΥΕ στο κτίριο "Κωστή Παλαμά" (Ακαδημίας και Σίνα). Η έκθεση διοργανώνεται στα πλαίσια του 12ου Συνεδρίου της ΕΕΔΥΕ, σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Αφίσας και θα λειτουργεί μέχρι την Κυριακή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ