Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΜΑΘΙΑ
Αγώνας για δίκαιες αποζημιώσεις

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Δυναμική συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την Τρίτη 2 Δεκέμβρη οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας στη Βέροια, απαιτώντας να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις με βάση τις πραγματικές ζημιές που υπέστη η φετινή παραγωγή τους από τους παγετούς της άνοιξης.

Η συγκέντρωση διοργανώνεται από τις δύο Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων του νομού και από τις Ενώσεις Βέροιας, Αλεξάνδρειας και Νάουσας. Παράλληλα, γίνονται προσπάθειες συντονισμού με τους φορείς των εργαζομένων και των επαγγελματοβιοτεχνών, προκειμένου η κινητοποίηση να πάρει πανημαθιώτικο χαρακτήρα. Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί στον κινηματογράφο ΣΤΑΡ και στη συνέχεια θα γίνει πορεία στη νομαρχία. Οι αγρότες της Ημαθίας προειδοποιούν πως, αν ο ΕΛΓΑ δεν τους αποζημιώσει με βάση τις πραγματικές ζημιές, που ξεπερνούν το 70% της παραγωγής και δεν τους δώσει τιμές μεγαλύτερες από το '95, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Το θέμα συζητήθηκε και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ημαθίας, όπου για άλλη μια φορά η πλειοψηφία αποφάσισε να παίξει ρόλο πυροσβέστη των αντιδράσεων και πρότεινε να πάρουν τα χρήματα και μετά να διεκδικήσουν τα υπόλοιπα με τεκμηριωμένες προτάσεις προς τον ΕΛΓΑ.

Εκτός από τους αγρότες της Ημαθίας, για το ίδιο πρόβλημα, ετοιμάζονται να κινητοποιηθούν και οι αγρότες της Πέλλας.

Για το πρόβλημα αυτό κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή το ΚΚΕ. Οι βουλευτές του Κόμματος Μαρία Μπόσκου και Βαγγέλης Μπούτας ερωτούν τον υπουργό Γεωργίας: Ποια μέτρα σκοπεύει να πάρει στην κατεύθυνση της άμεσης πληρωμής των παραγωγών και γρήγορης επανεκτίμησης των ενστάσεων. Επίσης, ποιες θα είναι οι τιμές που θα πάρουν οι παραγωγοί και αν αυτές θα είναι αυξημένες σε σχέση με τις περσινές, όπως επιβάλλεται από τον πληθωρισμό και τις αυξημένες ανάγκες των αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ