Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΟΙΩΤΙΑ
Αγωνιστική καταδίκη των "αγροτοδικείων"

Σαφές μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος των ξωμάχων της γης και καταδίκης των "αγροτοδικείων", που έστησε η κυβέρνηση σε όλη τη χώρα, έστειλαν χτες οι αγρότες της Βοιωτίας, πραγματοποιώντας μια μαζική και δυναμική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Θήβας.

Εκατοντάδες αγρότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΟΑΣ Βοιωτίας και της ΕΑΣ Θηβών και συγκεντρώθηκαν έξω από τα δικαστήρια της Θήβας, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή τους στους 40 συναδέλφους τους που δικάζονταν για παρακώλυση συγκοινωνιών. Ανάμεσά τους, οι πρόεδροι των δύο αγροτικών οργανώσεων, Ξ. Μελισσάρης και Απ. Δελαβέκουρας,που κατηγορούνται ως πρωταίτιοι για το κλείσιμο του σιδηροδρομικού σταθμού της Θήβας κατά τη διάρκεια των μεγαλειωδών κινητοποιήσεων των αγροτών, το Μάρτη του 1995. Τελικά η δίκη αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης χρόνου.

Στη συγκέντρωση οι αγρότες διατράνωσαν την απόφασή τους να ξαναβγούν στα μπλόκα, αν η κυβέρνηση δε δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματά τους. Πράγμα που τονίστηκε και κατά τη διάρκεια των ομιλιών των προέδρων των ΟΑΣ Βοιωτίας και της ΕΑΣ Θήβας, του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καπαρελίου Π. Σίνη και του Γ. Γκικόπουλου,μέλους του ΔΣ της ΟΑΣ Βοιωτίας, που κάλεσαν τους αγρότες να μην εφησυχάζονται, αλλά να προετοιμάζονται για να αποκρούσουν τις αντιαγροτικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης - μεγάλου κεφαλαίου.

  • Χτες το Εφετείο Χανίων έκρινε αθώους, λόγω αμφιβολιών, 28 αγρότες που καταδικάστηκαν πρωτοδίκως πέρσι σε 5μηνη φυλάκιση, με την κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών" στη διάρκεια των γεγονότων του 1991 στο Ηράκλειο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ