Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένει στην κλοπή ΦΠΑ η κυβέρνηση

Επιμένει η κυβέρνηση στην κλοπή του ΦΠΑ επί της συνυπευθυνότητας που παρακρατούσε παράνομα το κράτος από τους βαμβακοπαραγωγούς, στο διάστημα 1990-1996 και το ποσό αυτό φτάνει τα 10 δισ. δραχμές!

Μετά την αρχική άρνηση της κυβέρνησης στη Βουλή, σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσε το ΚΚΕ, να ικανοποιήσει το αίτημα των βαμβακοπαραγωγών για επιστροφή του κλεμμένου ΦΠΑ, ήρθε χτες το υπουργείο Οικονομικών να ανακοινώσει ότι η ικανοποίηση του αιτήματος αυτού δεν μπορεί να γίνει για νομικούς και τεχνικούς λόγους. Στην ανακοίνωση, αναφέρονται οι απαντήσεις του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Δρυ στη Βουλή, όπου με μια σειρά αστείων επιχειρημάτων, αποπειράθηκε να δικαιολογήσει την κλοπή του ΦΠΑ, από τους βαμβακοπαραγωγούς. Σχετικά πάντως με τη χτεσινή ενέργεια του υφυπουργού Οικονομικών, έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι έβγαλε την ανακοίνωση αυτή για να σταματήσει τη φημολογία, που έσπερναν βουλευτές και παράγοντες του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλία, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επιστροφής του ΦΠΑ στους βαμβακοπαραγωγούς. Και βέβαια όλη αυτή η κατάσταση δημιουργεί μερικές ακόμα εύλογες απορίες...

Η ουσία όμως είναι ότι το κράτος, που τόσα χρόνια έκλεβε παράνομα το ΦΠΑ επί της συνυπευθυνότητας, ζημίωνε τους βαμβακοπαραγωγούς, χωρίς να τρέχει ούτε γάτα ούτε ζημιά. Και το υπουργείο Οικονομικών το μόνο που κάνει είναι να ανακοινώνει χωρίς κανένα ίχνος ντροπής ότι το θέμα έχει κλείσει και πως δε γίνεται να επιστραφούν να κλεμμένα! Ωστόσο όμως, τα στοιχεία που τεκμηριώνουν το ποσά που δικαιούνται να πάρουν οι βαμβακοπαραγωγοί, από την επιστροφή του κλεμμένου ΦΠΑ για το διάστημα 1990-1996 υπάρχουν στις ΔΟΥ και στον Οργανισμό Βάμβακος, πράγμα που σημαίνει ότι η ικανοποίηση του αιτήματος των βαμβακοπαραγωγών έγκειται καθαρά στη θέληση της κυβέρνησης και όλα τα άλλα που επικαλείται το υπουργείο Οικονομικών είναι καθαρή κοροϊδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ