Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΙΛΚΙΣ
Επιχείρησε να λογοκρίνει τους αντιστασιακούς!

Λογοκρισία επέβαλε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση σε ομιλία της ΠΕΑΕΑ. Συγκεκριμένα, στο Παράρτημα Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ ανατέθηκε η ομιλία για το γιορτασμό της Μέρας της Εθνικής Αντίστασης, από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Κιλκίς, που είχε την ευθύνη της οργάνωσης της εκδήλωσης.

Την περασμένη Παρασκευή, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ν. Κιλκίς της ΠΕΑΕΑ, μας ζητήθηκε η ομιλία στη νομαρχία και αφού έγιναν παρεμβάσεις, μας επιστράφηκε λογοκριμένη.

Οπως ήταν λογικό, αντιδράσαμε στην απαράδεκτη αυτή ενέργεια και κάναμε παράσταση στη νομαρχία την Κυριακή το πρωί. Μετά από συζήτηση πήραμε την "άδεια" να κάνουμε τη δική μας ομιλία, χωρίς τις "διορθώσεις". Ομως, την τελευταία στιγμή, λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης, μας απαγόρευσαν να κάνουμε τελικά την ομιλία μας, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονταν τα αιτήματά μας.

Μετά την αυταρχική αυτή πράξη και σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχωρήσαμε από το χώρο της εκδήλωσης.

Καταγγέλλουμε την αυθαίρετη επιβολή λογοκρισίας από μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης με το αιτιολογικό ότι "δεν ήταν κατάλληλη η μέρα για να αναφερθούμε στα αιτήματα των αντιστασιακών" και πιστεύουμε ότι ο γιορτασμός της Μέρας της Εθνικής Αντίστασης ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να γίνει αναφορά στα δίκαια αιτήματά μας, τα οποία μέχρι σήμερα, παρ' όλες τις υποσχέσεις, δεν έχουν ικανοποιηθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ