Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαθητικές διαδηλώσεις σήμερα

Κόντρα στην υποβάθμιση της παιδείας, που προωθείται μέσα από τα μέτρα του νόμου για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, θα διαδηλώσουν σήμερα στις 11.30 το πρωί οι μαθητές σχολείων της Αθήνας, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Παιδείας, με απόφαση των μαθητικών συμβουλίων τους. Σήμερα, επίσης, κινητοποιούνται και οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν στις 5 το απόγευμα στην Καμάρα και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.

Μέχρι και χτες τα σχολεία στην Αθήνα που πήραν απόφαση να συμμετάσχουν στη σημερινή κινητοποίηση είναι τα 1ο και 2ο ΓΕΛ Μπραχαμίου, τα 1ο και 4ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, το ΕΠΛ Νέας Φιλαδέλφειας, το ΕΠΛ Αιγάλεω, το 3ο ΓΕΛ Χολαργού, το 2ο ΓΕΛ Αιγάλεω, το 1ο ΓΕΛ Πετρούπολης, το 3ο ΓΕΛ Βύρωνα, το 4ο Γυμνάσιο Περιστερίου, το Πειραματικό Λύκειο Αγ. Αναργύρων, το 3ο ΓΕΛ Πειραιά, το ΕΠΛ Κορυδαλλού και το 4ο ΤΕΛ Σιβιτανίδειου.

Στη Θεσσαλονίκη, με απόφαση 15μελών και 5μελών συμβουλίων έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση τα σχολεία: Το 2ο ΓΕΛ Συκεών, το 2ο ΓΕΛ "Χαριλάου", το 1ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, το 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, τμήματα του 10ου και 11ου ΤΕΛ "Ευκλείδη" και ΤΕΛ Ευόσμου.

Οι μαθητές αγωνίζονται ώστε να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος, που για τους μαθητές σημαίνει πολλαπλές εξετάσεις και για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στο διαρκή "κυνήγι" των εξετάσεων, "σπρώχνονται" ακόμα περισσότερο στα φροντιστήρια από το Γυμνάσιο. Επίσης, δηλώνουν την αντίθεσή τους στην υπονόμευση του θεσμού των μαθητικών συμβουλίων τους, διεκδικώντας συγχρόνως αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του προϋπολογισμού, επίλυση των προβλημάτων υλικοτεχνικής υποδομής και έλλειψης καθηγητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ