Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στήνουν και... "Καποδιστριοδικεία"!
  • Καθώς ο αυταρχικός κατήφορος δεν έχει τέλος, η κυβέρνηση φτάνει σε κατάσταση παράκρουσης
  • Στα Τρίκαλα καλούνται για απολογία κάτοικοι που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις κατά του "Καποδίστρια"
  • Πληροφορίες για εισαγγελική παρέμβαση εναντίον καθηγητών και γονιών μαθητών της Φαρκαδώνας, επειδή πραγματοποίησαν συλλαλητήριο ζητώντας μέτρα για να αποφεύγονται τροχαία δυστυχήματα σε δρόμο - καρμανιόλα

Συνεχίζεται ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης. Συστατικό, αν όχι το κυριότερο, στοιχείο αυτού του αυταρχισμού αποτελεί πλέον η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης σε ρόλο "λαϊκού φόβητρου".

Ετσι, μετά τα "αγροτοδικεία" που συστάθηκαν με στόχο να τρομοκρατήσουν την αγωνιζόμενη αγροτιά, η κυβέρνηση προχωρεί τώρα και στη σύσταση... "Καποδιστριοδικείων" για να εκδικηθεί όσους αντέδρασαν και αντιδρούν στις αναγκαστικές συνενώσεις κοινοτήτων και να σταματήσει τους αγώνες κατά του "Καποδίστρια", που συνεχίζονται και μετά την ψήφιση στη Βουλή του σχετικού νόμου.

Στον κατήφορό της η κυβέρνηση φτάνει και σε καταστάσεις παράκρουσης. Ετσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, επίκειται εισαγγελική παρέμβαση εναντίον καθηγητών και γονέων μαθητών, οι οποίοι - άκουσον, άκουσον! - πήραν μέρος σε συλλαλητήριο, ζητώντας από τους αρμόδιους να λάβουν μέτρα για ν' αποφεύγονται τροχαία δυστυχήματα σε δρόμο - καρμανιόλα! Σε απολογία για τον "Καποδίστρια"

Το πρώτο κρούσμα σε πανελλαδικό επίπεδο της νέας τρομοκρατικής επιχείρησης της κυβέρνησης, σε βάρος όσων αντέδρασαν στον "Καποδίστρια", εμφανίζεται στα Τρίκαλα. Κάτοικοι των χωριών Μεγαλοχώρι και Λόγγος πήραν κλητήρια θεσπίσματα ν' απολογηθούν για τη συμμετοχή τους σε κινητοποίηση κατά του "Καποδίστρια", που πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου. Η κατηγορία που τους επιρρίπτεται είναι αυτή της "παρακώλυσης συγκοινωνιών". Θα πρέπει δε να σημειωθεί ότι η κατηγορία δεν απευθύνεται στα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αλλά επιλεκτικά σε κατοίκους, οι οποίοι πρόσκεινται πολιτικά στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ...

Οπως δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρος της Κοινότητας Μεγαλοχωρίου, Μπάμπης Κολοβός,"στην κινητοποίηση συμμετείχε σύσσωμη η κοινότητα και κάτοικοι άλλων χωριών, αλλά τ' αυτοκίνητα είχαν παραταχθεί από τις δύο πλευρές του δρόμου χωρίς να τον αποκλείσουν. Η κατάληψη από τους κατοίκους ήταν συμβολική".

Δεν καλούνται, όμως, μόνο κάτοικοι του Μεγαλοχωρίου για απολογία, αλλά και οι πρόεδροι 15 κοινοτήτων της περιοχής Μεσοχώρας Τρικάλων, για την κινητοποίησή τους εναντίον του "Καποδίστρια" στην Πύλη. Η κλήση των προέδρων γίνεται τηλεφωνικά και ήδη πολλοί έδωσαν καταθέσεις. Η Αστυνομία, μάλιστα, είχε ζητήσει να πληροφορηθεί πόσοι και ποιοι από τους προέδρους θα παραβρίσκονταν στο συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη. Οι κάτοικοι των χωριών της Μεσοχώρας είχαν συγκεντρωθεί στην Πύλη - προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη, η οποία δε δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη συγκοινωνία - κι από κει πήγαν στη Νομαρχία Τρικάλων.

Ξεπερνούν κάθε όριο

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Εισαγγελία Τρικάλων προτίθεται να καλέσει σε απολογία καθηγητές και εκπροσώπους συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων της Φαρκαδώνας, με την κατηγορία της "παρακώλυσης συγκοινωνιών", ως διοργανωτών του συλλαλητηρίου των μαθητών, στο οποίο ζητούσαν μέτρα για ν' αποφευχθούν τροχαία δυστυχήματα σε δρόμο - καρμανιόλα της περιοχής! Συγκεκριμένα, στις 3 Νοέμβρη, οι μαθητές των λυκείων, των γυμνασίων και των δημοτικών σχολείων της Φαρκαδώνας πραγματοποίησαν συλλαλητήριο αποκλείοντας το δρόμο στο σημείο - καρμανιόλα, όπου δύο μέρες πριν είχαν σκοτωθεί ένα ανδρόγυνο (δάσκαλος και νηπιαγωγός), ζητώντας από τη νομαρχία, το δήμο και την αστυνομία να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα, για να μη θρηνήσει η περιοχή κι άλλα θύματα.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο ίδιο σημείο του δρόμου, πριν 20 μέρες βρήκαν το θάνατο άλλα δυο άτομα κι έχουν γίνει παλιότερα δεκάδες άλλα τροχαία δυστυχήματα.

Πολλές φορές οι διευθυντές των σχολείων και άλλων μαζικών φορέων της περιοχής υπέβαλαν υπομνήματα προς τους αρμοδίους, ζητώντας έλεγχο του ορίου ταχύτητας των αυτοκινήτων, κατασκευή φαναριών και διαπλάτυνση του δρόμου. Αντί, όμως, να εισακουστούν από τους υπεύθυνους, φαίνεται πως "ακούστηκαν" μόνο από τον εισαγγελέα, ο οποίος - αν αληθεύουν οι πληροφορίες - θέλει να τους στείλει στο σκαμνί...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ