Πέμπτη 27 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προσφυγές για τα καταστατικά

Προσφυγές στην επιτροπή του άρθρου 177 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα κατέθεσε χτες ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", δημοτικός σύμβουλος Λεων. Αυδής,κατά των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τις οποίες τροποποιήθηκαν τα καταστατικά της Δημοτικής Επιχείρησης Διαφήμισης και Τουρισμού (ΔΕΔΤ) και της Επιχείρησης Εκμετάλλευσης Σταθμών Αυτοκινήτων (ΔΑ - ΕΕΣ).

Ο Λεων. Αυδής, που ζητά την ακύρωση των αποφάσεων της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, υπογραμμίζει ότι τα παράνομα και ασαφή καταστατικά συνδέονται με την ιδιωτικοποίηση δημοτικών δραστηριοτήτων, με τη διαφάνεια και με τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Με την προσφυγή για τη ΔΑ - ΕΕΣ καταγγέλλεται ότι επιχειρείται έμμεση εκχώρηση της αρμοδιότητας για την ελεγχόμενη στάθμευση χωρίς τη νόμιμη πλειοψηφία των 2/3 των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς και ότι στους σκοπούς της επιχείρησης μετά την τροποποίηση περιλαμβάνεται η εμπορία συστημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ κατά το νόμο δεν μπορούν οι δημοτικές επιχειρήσεις να ασκούν εμπόριο. Στην ουσία, η ανάπτυξη, εφαρμογή και εκμετάλλευση συστημάτων ελεγχόμενης στάθμευσης, που προβλέπει το καταστατικό, σημαίνει την εκχώρηση της αρμοδιότητας.

Ο Λεων. Αυδής καταγγέλλει ως παράτυπη τη διαδικασία τροποποίησης του καταστατικού και της ΔΕΔΤ, σημειώνοντας ότι "είναι αβέβαιο το περιεχόμενο της απόφασης και οι νέοι σκοποί της ΔΕΔΤ ασαφείς". Επιπλέον, αν και σε δημοτικές επιχειρήσεις που απασχολούνται περισσότεροι από 20 εργαζόμενοι, είναι υποχρεωτικό να μετέχει στο Διοικητικό τους Συμβούλιο εκπρόσωπός τους, το καταστατικό προβλέπει ότι στην περίπτωση του ΔΣ της ΔΕΔΤ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων απλώς "παρίσταται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ