Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
29Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ
Διευθύντρια "αποφασίζει και διατάσσει"

Αυταρχικές μεθόδους άλλων εποχών μεταχειρίζεται η διευθύντρια του 29ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας Ν. Μουρίκη,όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων. Η διευθύντρια, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της τους κανόνες που διέπουν τη διοίκηση του σχολείου, προσπαθεί να μετατρέψει το σχολείο σε τσιφλίκι της, δηλώνοντας πως το σχολείο "είναι δικό της" και πως "αυτή αποφασίζει για όλα".

Η Ν. Μουρίκη "αποφάσισε και διέταξε" να ξηλωθούν από τους τοίχους του σχολείου τα έργα των παιδιών, αθετώντας τη συμφωνία της με το Σύλλογο Γονέων. Παράλληλα, αρνείται οποιαδήποτε συνεργασία με το Σύλλογο, αρνείται να παραδώσει, όπως οφείλει, τα κλειδιά του σχολείου στην πρόεδρο του Συλλόγου Κ. Πυλαρινού, ώστε να λειτουργήσουν τα πολιτιστικά τμήματα. Με την ίδια νοοτροπία αρνείται να δεχτεί και να συζητήσει με το ΔΣ του Συλλόγου τα προβλήματα του σχολείου, θεωρώντας πως "στο δικό της σχολείο" μόνη αρμόδια να αποφασίζει είναι εκείνη. Φαίνεται πως η συγκεκριμένη διευθύντρια "πρωτοπορεί", εφαρμόζοντας "εκσυγχρονιστικές" μεθόδους διοίκησης και επαναφέροντας το απαρχαιωμένο μοντέλο του "δασκάλου - μπαμπούλα". Αρμόδια, πάντως, να επιληφθεί του θέματος είναι η Α βάθμια Εκπαίδευση Αχαϊας και το ίδιο το υπουργείο Παιδείας.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 29ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφάσισε να γνωστοποιήσει τη στάση της Ν. Μουρίκη στους γονείς του σχολείου και να απαιτήσει από τον προϊστάμενο της Α βάθμιας Εκπαίδευσης την άμεση απομάκρυνσή της από τη θέση της. Στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος δηλώνει πως "θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε το σχολείο μας να λειτουργήσει ομαλά - δημοκρατικά τώρα και στο μέλλον, απορρίπτοντας μεθόδους του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" που έχουν καταδικαστεί από καιρό στη συνείδηση του λαού μας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ