Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
Συνεχίζεται ο αγώνας των μαθητών

Από τις 30 Νοέμβρη έχουν καταλάβει τη σχολή τους. Σήμερα πραγματοποιούν συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας και πορεία στο υπουργείο Παιδείας

Συγκέντρωση έξω απ' το υπουργείο Υγείας και πορεία στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν σήμερα, στις 11.30 το πρωί, οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών Καλλιθέας (ΚΕΑΤ), διεκδικώντας κονδύλια για την πρόσληψη ειδικευμένων καθηγητών.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση προσπάθησε να αποκλιμακώσει την ένταση του αγώνα των μαθητών, οι οποίοι από τις 30 Νοέμβρη έχουν καταλάβει το κτίριο του σχολείου τους. Ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Ανθόπουλος, με επιστολή που έστειλε προχτές στο ΚΕΑΤ, προσπάθησε απλώς να εκτονώσει την κατάσταση, αποφεύγοντας ουσιαστικά να απαντήσει στα αιτήματα των μαθητών και μιλώντας μόνο για λύσεις "εποχιακές". Οπως επισημαίνουν οι μαθητές του Κέντρου, η υπόσχεση του Γ. Ανθόπουλου, να δώσει "κάποια κονδύλια" για να πληρωθούν οι έκτακτοι καθηγητές του ΚΕΑΤ, δεν αρκεί. "Γι' αυτό και οι αγώνες μας θα συνεχιστούν", επισημαίνουν.

Τα βασικά αιτήματα των μαθητών - εκτός από την πρόσληψη ειδικευμένου εκπαιδευτικού προσωπικού - αφορούν στην ένταξη του Κέντρου στο υπουργείο Παιδείας και όχι στο υπουργείο Υγείας που ανήκει μέχρι τώρα. Επίσης ζητούν, οι μαθητές του ΚΕΑΤ να μεταφέρονται από και προς το σχολείο με ευθύνη του Κέντρου και την άμεση πρόσληψη νοσηλεύτριας, καθώς στο Κέντρο υπάρχουν οικότροφοι μαθητές που κάνουν θεραπείες.

Παράλληλα, προχτές στον χώρο του ΚΕΑΤ, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μαθητών και των γονέων με την παρουσία φορέων της Καλλιθέας. Μετά τη σύσκεψη, δημιουργήθηκε επιτροπή συμπαράστασης στον αγώνα των μαθητών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ