Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΒΟΛΟΥ
Κάλεσμα για συστράτευση

Τις θέσεις της για τα προβλήματα που απασχολούν τους δημότες και τις προτάσεις της για μια άλλη πορεία της Δημοτικής Αρχής υπέρ των συμφερόντων των πολιτών, παρουσίασε η Δημοτική Κίνηση Νέας Ιωνίας Βόλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της πόλης.

Στην εκδήλωση μίλησαν οι Γ. Λούμας και Απ. Κατσάνος και τοποθετήθηκαν ο πρώην δήμαρχος Ανδρ. Βαλάχης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Ιωαννίδης, Στ. Λήμνιος, Κ. Χολέβας,ενώ ακολούθησε πλούσια συζήτηση, που ανέδειξε έναν γόνιμο προβληματισμό με θέσεις και προτάσεις για τα δημοτικά ζητήματα.

Στην προγραμματική διακήρυξη της Κίνησης, που παρουσιάστηκε στην εκδήλωση, τονίζεται, ανάμεσα στ' άλλα, ότι "στη Νέα Ιωνία, από το 1978 μέχρι το 1990 υπήρξαν Δημοτικές Αρχές, που δε συμφιλιώθηκαν με τη λογική των συντηρητικών κυβερνήσεων. Από το 1990 αυτή η πορεία ανακόπηκε, όπως επίσης, αφυδατώθηκε ο διεκδικητικός χαρακτήρας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αρχισε να λειτουργεί ο φορομπηχτικός μηχανισμός της νέας Δημοτικής Αρχής, όπου κυριάρχησε η λογική των "νόμων της αγοράς" και της φορολόγησης των πολιτών, σύμφωνα με την "εκσυγχρονιστική" λογική της ανταποδοτικότητας".

Γίνεται, επίσης, η εκτίμηση ότι "η παρούσα Δημοτική Αρχή, όχι μόνο δεν εκφράζει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, αλλά, αντίθετα, άμεσα ή έμμεσα, αποδέχεται, και σε πολλές περιπτώσεις ενισχύει, την κυβερνητική πολιτική και αποδεικνύεται ιδανικός διαχειριστής της κρίσης του συστήματος".

Στη συνέχεια αναφέρονται τα χαρακτηριστικά μιας άλλης Δημοτικής Αρχής, που θα εφαρμόζει πολιτική λύσης των προβλημάτων των δημοτών και δε θα νομιμοποιεί τις επιλογές της ΕΕ και της κυβέρνησης για την ΤΑ.

Τέλος, καλούνται οι πολίτες που έχουν κοινά οράματα και στόχους για την ΤΑ, που δεν υποκύπτουν, δε συναινούν και δε συμβιβάζονται με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική, αλλά ενδιαφέρονται για την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική, ανάταση της πόλης να συστρατευτούν για μια άλλη πορεία στο δήμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ