Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συζητήσεις σε σχολεία για την υγεία

Συζητήσεις σε σχολεία για την πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, διοργανώνει από αύριο - Παγκόσμια Μέρα του Παιδιού - και για μία βδομάδα, το Ελληνικό Ιδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛΙΚΑΡ) σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου τονίστηκε ότι τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν σήμερα μάστιγα προκαλώντας αναπηρίες και θανάτους. Είναι στο χέρι μας να τα αποφύγουμε υιοθετώντας απλούς κανόνες υγιεινής διαβίωσης. Οι κανόνες αυτοί αφορούν στη σωστή διατροφή, στην αποφυγή του καπνίσματος και στη σωματική άσκηση.

Για τη διατροφή επισημάνθηκε ότι πρέπει να αποφεύγουμε τα ζωικά λίπη και ό,τι περιέχει χοληστερίνη. Αντίθετα πρέπει να διατρεφόμαστε με βάση τα φρούτα, τα λαχανικά, το ρύζι, τις πατάτες, το ψάρι και το άπαχο κοτόπουλο. Επίσης, πρέπει να αποφεύγουμε το αλάτι, καθώς ευθύνεται για την υπέρταση που είναι είναι σε έξαρση με 2 εκατ. πάσχοντες στον ελληνικό πληθυσμό. Σημειώθηκε ότι πάθηση θεωρείται και η παχυσαρκία. Το 80% των παχύσαρκων ήταν παιδιά, γεγονός που μεγιστοποιεί τον κίνδυνο για εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ