Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
Φιέστα του ΠΑΣΟΚ για την Ολυμπιάδα

"Κομματική φιέστα" χαρακτηρίζει την ημερίδα με θέμα "Ολυμπιακοί Αγώνες και Καλλιθέα" η Συντονιστική Επιτροπή για τη διάσωση της παραλίας του Σαρωνικού. Η ημερίδα έγινε την περασμένη Δευτέρα στο δημοτικό θέατρο της πόλης. Στόχος της ήταν η ποιοτικά βιώσιμη ανάπτυξη του ευρύτερου χώρου της φαληρικής ακτής και του ιπποδρόμου. Διοργανωτής ήταν ο Ομιλος Πολιτικής Επικοινωνίας για μια Βιώσιμη Ανάπτυξη.

"Οι οργανωτές", αναφέρει η ανακοίνωση της Συντονιστικής, "μας αρνήθηκαν να κάνουμε εισήγηση δεδομένου ότι έχουμε εδώ και ένα χρόνο διατυπώσει τεκμηριωμένη αντίθετη άποψη. Οι εισηγητές ήταν όλοι υπέρ των εγκαταστάσεων και την περιβαλλοντική άποψη υποτίθεται ότι εξέφρασε ο Σ. Παπαγρηγορίου, επαγγελματίας μελετητής, ο οποίος έχει εκπονήσει τη μελέτη για τον Σχοινιά που έχει ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τις οικολογικές οργανώσεις".

Η Συντονιστική καταγγέλλει τη συστηματική προσπάθεια του προεδρείου να μην εκφραστούν οι διαφωνούντες. Επιτράπηκαν μόνο ερωτήσεις και όχι τοποθετήσεις, ενώ αφαιρέθηκε ο λόγος από μερικούς παρισταμένους.

"Οι οργανωτές αντιμετώπισαν τόσο εμάς όσο και τους άλλους διαφωνούντες με τρόπο σκαιό", καταγγέλλει η Συντονιστική, "προσπάθησαν μάλιστα να αποβάλουν μέλος μας από την αίθουσα". Ιδιαίτερη οξύτητα δημιουργήθηκε όταν καταγγέλθηκε ο Α. Φούρας για τα οικονομικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Στίβου και της Επιτροπής Διεκδίκησης.

Μέλη της Συντονιστικής ρώτησαν τον υφυπουργό Αθλητισμού εάν θα εφαρμοστούν για τον ιππόδρομο τα όσα προβλέπει ο φάκελος των Ολυμπιακών Αγώνων, "τα οποία συνιστούν τεράστιο χωροταξικό - περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό σκάνδαλο". Ο Α. Φούρας απάντησε αρνητικά και μίλησε για εναλλακτική χωροθέτηση του εκθεσιακού κέντρου στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού.

Επίσης επιβεβαίωσε ότι η πολυεθνική "Σέρατον" ενδιαφέρεται να κτίσει τέσσερα ξενοδοχεία για τις ανάγκες της Ολυμπιάδας, αλλά δήλωσε ότι αυτό το σχέδιο δεν εξελίχθηκε. Στο ερώτημα εάν επίκειται τροποποίηση του ρυθμιστικού της Αθήνας και αν οι αρμόδιοι γνωρίζουν ότι αυτό εγείρει συνταγματικά προβλήματα, δε δόθηκε καμιά απάντηση. "Είναι χαρακτηριστικό", τονίζει το Δελτίο Τύπου της συντονιστικής, "ότι ενώ ο Α. Φούρας εξήγγειλε τη μεταφορά του ιπποδρόμου στο Τατόι, όταν επισημάνθηκε από ερωτώντα ότι το Τατόι είναι δασική έκταση, ο υφυπουργός απάντησε ότι δεν έχει μελετήσει ακόμη το φάκελο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ