Τετάρτη 10 Δεκέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΜΗΤΤΟΣ
Αντιδράσεις για τον "πλειστηριασμό - καταπάτηση"

Την τακτοποίηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Υμηττού, ζητά από το ελληνικό δημόσιο η Συντονιστική Επιτροπή Περιβαλλοντικών Οργανώσεων της Γλυφάδας. Με ανοιχτή της επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς, καταγγέλλει το κράτος, που με την αδιαφορία και την απραξία του ενθαρρύνει τους καταπατητές, ώστε να συνεχίσουν το αρπακτικό τους έργο.

"Με κατάπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η ΙΔ ΔΟΥ της Αθήνας προγραμμάτισε για τη 10η Δεκεμβρίου (σ.σ. σήμερα) αναγκαστικό πλειστηριασμό ποσοστού εξ αδιαιρέτου έκτασης 11.000 στρεμμάτων στον Υμηττό, πάνω από τη Γλυφάδα για την είσπραξη οφειλών ενός από τους φερόμενους ως ιδιοκτήτες", αναφέρει.

Η συγκεκριμένη έκταση που ορίζεται από την κορυφογραμμή του Υμηττού και τα όρια των Δήμων Αργυρούπολης και Βούλας, είναι δασική. Εχει καεί πολλές φορές και πολλοί επίδοξοι καταπατητές προσπαθούν να τη μετατρέψουν σε πανάκριβα οικόπεδα. "Είναι φανερά παράδοξο", υπογραμμίζεται στην ανοιχτή επιστολή, "το ελληνικό δημόσιο να εκποιεί δημόσια έκταση για να εισπράξει οφειλές ιδιώτη, επειδή αυτός απλά και μόνο ισχυρίζεται ότι του ανήκει, χωρίς να κάνει προηγούμενα έλεγχο τίτλων. Παράλληλα, ο μη οριστικός και τελεσίδικος χαρακτηρισμός του Υμηττού σαν δημόσια και δασική έκταση, αφήνει περιθώριο για εμπρησμούς, καταπατήσεις, παράνομη βοσκή, αλλά και πιέσεις για ένταξη στο σχέδιο πόλης".

Η Συντονιστική καλεί τον υφυπουργό Οικονομικών να ολοκληρώσει άμεσα τις διαδικασίες τακτοποίησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του Υμηττού, κατοχυρώνοντας το δημόσιο χαρακτήρα του. Επίσης, καλεί τον υπουργό Γεωργίας να προβεί στην απαραίτητη αποκατάσταση του δάσους του Υμηττού, εφαρμόζοντας προγράμματα αναδάσωσης, πυροπροστασίας και οριστική εξάλειψη της παράνομης βοσκής, που αποτελεί κλασική μέθοδο καταπάτησης. Οι ΟΤΑ που συνορεύουν με τον Υμηττό να υπερασπιστούν το δασικό χαρακτήρα του ορεινού όγκου και να αποτρέψουν κάθε μορφής οικοπεδοποίηση.

Η επιστολή καταλήγει: "Οι πολίτες της Γλυφάδας είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την περαιτέρω υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος από τη θάλασσα έως και τον Υμηττό και να αγωνιστούν για τη φυσική του αποκατάσταση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ