Πέμπτη 8 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΕΔΥΕ
Οχι στη ΝΑΤΟική κυριαρχία στο Αιγαίο

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη ένταση στο Αιγαίο από την πλευρά της τουρκικής ηγεσίας, που γίνεται με τις πλάτες και τη στήριξη των αμερικανονατοϊκών "συμμάχων", η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) έδωσε χτες στη δημοσιότητα σχετικό Δελτίο Τύπου. Με αυτό επισημαίνει τον τρομοκρατικό χαρακτήρα που έχει η ένταση αυτή για τους δύο λαούς, ελληνικό και τουρκικό, και καλεί κάθε φίλο της ειρήνης σε επαγρύπνηση και δράση για να μην περάσουν τα σχέδια των Αμερικανονατοϊκών στην περιοχή.

Το δελτίο Τύπου της ΠΕΔΥΕ είναι το εξής:

"Με την έναρξη της καινούριας χρονιάς 1998 γινόμαστε εκ νέου μάρτυρες της ΝΑΤΟικά υποβασταζόμενης έντασης στο Αιγαίο.Η φιλοΝΑΤΟική τουρκική ηγεσία διοργανώνει αεροναυτικές ασκήσεις - παρακλάδι της κοινής αμερικανο-τουρκο-ισραηλινής άσκησης στη ΝΑ Μεσόγειο, που είχε αναγγελθεί δυο μήνες πριν.

Η τουρκική ηγεσία υλοποιεί την κατεύθυνση της αμερικανικής ηγεσίας για τη ΝΑΤΟική κυριαρχία στο Αιγαίο (βλέπε δηλώσεις του εκπροσώπου του αμερικανικού Πενταγώνου κ. Κεν Μπέικον 12/12/1997).

Οι εκπτώσεις στην εθνική κυριαρχία μας αποτελούν συστατικό στοιχείο της νέας δομής του ΝΑΤΟ, που συνυπέγραψε η κυβέρνηση με τυμπανοκρουσίες και με ΝΑΤΟική χρυσόσκονη περί... ισοτιμίας.

Οι λεονταρισμοί των κ. κ Υπουργών, του τύπου "δε δεχόμαστε τις προκλήσεις", ζευγαρώνονται αρμονικά με τις "μεσολαβήσεις" του Αμερικανού πρεσβευτή κ. Νίκολα Μπερνς για συνολική διευθέτηση της ελληνοτουρκικής συγκυριαρχίας στο Αιγαίο. Στο βηματισμό της συμφωνίας της Μαδρίτης και της συμφωνίας για τη νέα δομή του ΝΑΤΟ.

Η δαμόκλειος σπάθη του "θερμού" επεισοδίου έχει τρομοκρατικό χαρακτήρα απέναντι στον ελληνικό λαό. Η ειρηνική συμβίωση του ελληνικού με τον τουρκικό λαό τσαλακώνεται στην πρέσα της αμερικανικής διπλωματίας. Η εθνική κυριαρχία της χώρας μας και οι διεθνείς συμβάσεις για το Αιγαίο στραγγαλίζονται στο βωμό των αναγκών της ΝΑΤΟικής στρατηγικής.

Οι προσδοκίες του λαού μας για ειρήνη, φιλία, ανεξαρτησία δε θα αιχμαλωτιστούν στην αμερικανονατοϊκή τανάλια.

Διεκδικούμε στο ακέραιο: Ειρήνη, Φιλία, Ανεξαρτησία.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ.

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεσή και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) καλεί όλες τις Επιτροπές Ειρήνης της Αθήνας, τον κάθε φίλο και μαχητή της ειρήνης σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα δράσης κόντρα στα σχέδια ψυχολογικής και ηθικής νομιμοποίησης των ΝΑΤΟικών διευθετήσεων στο Αιγαίο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ