Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
Ιδιωτικοποίηση χωρίς λόγο

Με γενικόλογες επισημάνσεις απάντησε υφυπουργός Εθν. Οικονομίας, Δ. Πάχτας, σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Στ. Παναγιώτου

Με τα γνωστά και συνήθη "εκσυγχρονιστικά" επιχειρήματα αιτιολόγησε τη δρομολόγηση της ιδιωτικοποίησης της Τράπεζας Μακεδονίας - Θράκης ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας Δ. Πάχτας, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Στ. Παναγιώτου.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο υφυπουργός, η ιδιωτικοποίηση θα συμβάλει στη "βελτίωση της λειτουργίας", στον "εκσυγχρονισμό του τραπεζικού συστήματος", ενώ αποτελεί "διαρθρωτική τομή" και "διεύρυνση του ανταγωνισμού". Παράλληλα, ο υφυπουργός ανέφερε ότι ο τρόπος της ιδιωτικοποίησης θα γίνει με πλήρη διαφάνεια και σε συνεργασία με τους μετόχους (ΕΤΕΒΑ - Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο).

Ανταπαντώντας ο Στ. Παναγιώτου,σημείωσε ότι η Τράπεζα Μακεδονίας - Θράκης υπάρχει επί 18 χρόνια και συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής. Παράλληλα, σημείωσε πως είναι κερδοφόρα. "Γιατί προχωράτε στην ιδιωτικοποίηση", αναρωτήθηκε, "μήπως έχετε βρει ήδη τον αγοραστή;". Επίσης ο βουλευτής χαρακτήρισε παραπλανητική την επίκληση της ιδιωτικοποίησης, που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, εξοφλώντας τα χρέη της Τράπεζας προς τον ΟΑΕ, υπενθυμίζοντας ότι τέτοια χρέη έχουν και άλλες τράπεζες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ