Πέμπτη 15 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προπαντός "εμπιστοσύνη"...

Συνεχίστηκαν και χτες οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη, ώστε να ανευρεθεί ένα "modus vivendi" στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εσωκομματικών αρχαιρεσιών, αλλά και των δημοτικών εκλογών. Ο Κ. Σημίτης είδε χτες τον υπουργό Παιδείας, Γερ. Αρσένη, και από τις δυο πλευρές γινόταν λόγος για "πολύ καλό κλίμα", στο οποίο διεξήχθη η συνάντηση. Σύμφωνα με συνεργάτες του Γερ. Αρσένη, ο τελευταίος ήταν ιδιαίτερα "ικανοποιημένος" διότι αυτός ο κύκλος συναντήσεων του πρωθυπουργού αποτελεί υλοποίηση δικής του πρότασης στο πλαίσιο του ΕΓ, καθώς και διότι με τη συνάντηση "εξέθεσε τις απόψεις του σε προσωπικό και εμπιστευτικό επίπεδο"... Τώρα, γιατί το τελευταίο είναι θετικό, δηλαδή το έλλειμμα εμπιστοσύνης στις συλλογικές συζητήσεις εντός του ΕΓ, ώστε να αναζητείται η "εμπιστευτικότητα" των διαπροσωπικών επαφών, μόνο το ΠΑΣΟΚ μπορεί να εξηγήσει. Σύμφωνα με τους ίδιους συνεργάτες του Γερ. Αρσένη, ο υπουργός πέραν της ανταλλαγής απόψεων με τον Κ. Σημίτη για τη λειτουργία του κόμματος και για το κυβερνητικό έργο, έλαβε την επαναβεβαίωση της στήριξης του πρωθυπουργό στην πολιτική του υπουργείου Παιδείας...

Στο μεταξύ, εξαιρετικά τεταμένη είναι η κατάσταση στο εσωτερικό της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, η οποία διεξάγει το συνέδριό της στις 20 Φλεβάρη. Χτες η γραμματέας της οργάνωσης, αν και προσπάθησε να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα μέσα στους κόλπους της Νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος, δεν απέφυγε να περιγράψει, εμμέσως, την "πολεμική κατάσταση" που επικρατεί. Συγκεκριμένα και σε ό,τι αφορά στο ζήτημα της εγγραφής νέων μελών - που έχει αποτελέσει αντικείμενο κόντρας μεταξύ "εκσυγχρονιστών" και "τσοχατζοπουλικών" - υπογράμμισε ότι η προθεσμία εγγραφής έληξε τη Δευτέρα 12 Γενάρη και ότι τα νέα μέλη που έχουν εγγραφεί μετά από αυτή την ημερομηνία δε θα έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του συνεδρίου.

Το κλίμα στη Νεολαία είναι τόσο φορτισμένο που υπάρχουν απειλές μέχρι και για μη συμμετοχή διαφόρων εσωκομματικών πτερύγων στο συνέδριο, ενώ είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, χτες στη Χαρ. Τρικούπη η τάση των "σημιτικών" είχε μυστική σύσκεψη με τον Θ. Τσουκάτο για να καθορίσει την τακτική της, δεδομένου ότι δεν κατέχει την πλειοψηφία στα όργανα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Α. Παπανδρέου ή Κ. Σημίτης;" (1996-05-11 00:00:00.0)
"Υπεράνω των ομάδων" τώρα ο Σημίτης (1996-05-04 00:00:00.0)
Σε πλήρη εξέλιξη η επίθεση Σημίτη (1996-05-02 00:00:00.0)
Οξύνεται η διαμάχη για την εξουσία (1996-04-23 00:00:00.0)
Διαμάχη για τον Α. Παπανδρέου (1996-03-23 00:00:00.0)
Στον αστερισμό των παρασκηνίων και των "μαχαιρωμάτων" (1996-01-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ