Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι κατασχέσεις δε θα περάσουν

Δήλωση του Βαγγέλη Μπούτα, βουλευτή του ΚΚΕ και μέλους της ΠΑΣΕ

"Ο πλειστηριασμός στο Γραμματικό Καρδίτσας έφερε στην επιφάνεια την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται οι αγρότες και ιδιαίτερα οι μικροί και μεσαίοι",τονίζει σε δήλωσή του ο Βαγγέλης Μπούτας,βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΠΑΣΕ. Και επισημαίνει:

"Μετά τις χαμηλές τιμές, τους περιορισμούς στην παραγωγή, τις σκληρές συνυπευθυνότητες, τα πανωτόκια και τη γενικότερη αντιαγροτική πολιτική, ήρθαν και οι κατασχέσεις των χωραφιών και των σπιτιών των αγροτών. Η αρχή έγινε με το Ν. Ικόνιο, ενώ στον προγραμματισμό της ΑΤΕ υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις για κατασχέσεις.

Τα φάσμα του γενικού ξεκληρίσματος της αγροτιάς είναι προ των θυρών, η δημιουργία των τσιφλικιών προετοιμάζεται δραστήρια από την κυβέρνηση.

Οι παππούδες μας έζησαν τους τσιφλικάδες, που εισέπρατταν το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής. Χρειάστηκαν αγώνες, αίμα, γράφτηκε η ιστορία του Κιλελέρ, για να μπορέσουν οι αγρότες να πάρουν τη γη τους.

Σήμερα αναβιώνουν οι νέοι τσιφλικάδες. Οι πολυεθνικές και τα μονοπώλια δεν αρκούνται να παίρνουν μισοτιμής τα αγροτικά προϊόντα. Τώρα η πλουτοκρατία, με όργανο την ΑΤΕ, επιδιώκει να πάρει και τη γη των αγροτών. Οι κατασχέσεις σπιτιών και χωραφιών σε βάρος της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, η δημιουργία της Τράπεζας της Γης αυτό το σκοπό εξυπηρετούν. Θέλουν να εκδιώξουν τους αγρότες και τα χωράφια τους να περιέλθουν στην Τράπεζα Γης και στη συνέχεια να δοθούν σε ανώνυμες εταιρίες.

Αυτή είναι η πεμπτουσία της πολιτικής της ΕΕ για τους αγρότες.

Οι αγρότες γνωρίζουν και πάλι μια πλευρά του "εκσυγχρονισμού", της καταστροφικής πολιτικής της ΚΑΠ και της ΓΚΑΤΤ. Σ' αυτή την πολιτική μια μόνο είναι η απάντηση: ΑΓΩΝΑΣ.

Σ' αυτή την προσπάθεια των αγροτών είναι απαραίτητο να εκφραστεί η αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων, των ΕΒΕ, της νεολαίας και όλου του λαού.

Μόνο ο κοινός αγώνας όλου του λαού μπορεί να βάλει φραγμό στη λαίλαπα που θέλει να σαρώσει αγρότες, ΕΒΕ, εργάτες, νέους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ