Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κάλεσμα σε κάθε συμπολίτη

Αποσπάσματα από την ομιλία του Τάσου Σκυλλάκου

Μετά την ανακήρυξή του σε επικεφαλής του συνδυασμού και υποψήφιο δήμαρχο, ο Τ. Σκυλλάκος πήρε το λόγο κι αφού ευχαρίστησε για την αποδοχή της πρότασης της Συντονιστικής Επιτροπής, τόνισε: "Πιστεύω ακράδαντα, ότι οι θέσεις της Κίνησής μας και η δράση μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπηρετούν αντικειμενικά τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών, υπηρετούν την υπόθεση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και διαμορφώνουν τις προϋποθέσεις να στρατευτούν και να συμπαρασταθούν μαζί μας όλες οι δραστήριες και αγωνιστικές κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις της πόλης.

Από σήμερα καλούμε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις, να πάρει ενεργό μέρος στη διαμόρφωση του προγράμματος για το δήμο της Λάρισας που θα εκπονήσουμε και να στηρίξει την προσπάθειά μας να συγκροτηθεί ένας πλατύς, ενωτικός και αγωνιστικός συνδυασμός, που όχι μόνο θα διεκδικήσει την εμπιστοσύνη του λαρισαϊκού λαού, αλλά θα διασφαλίσει μια δραστήρια διεκδικητική και αγωνιστική δημοτική αρχή, για το καλό της Λάρισας και των κατοίκων της και για την αναβάθμιση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης.

Ηδη η Κίνησή μας, με μοναδικό όρο τις δοκιμασμένες προγραμματικές της θέσεις για την Αυτοδιοίκηση και το δήμο μας, απευθύνθηκε δημόσια σε όλους τους συμπολίτες και τους κάλεσε σε κοινό αγώνα.

Από σήμερα θα εντείνουμε αυτή την προσπάθεια και θα συζητήσουμε με κάθε συμπολίτη, αλλά και με ομάδες ή κινήσεις πολιτών που ενεργοποιούνται στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, ώστε να εκφράσουμε τη θέληση του λαρισαϊκού λαού που θέλει μια δημοτική αρχή δίπλα στα προβλήματά του, ένα δήμο με κύρος, αντάξιο των προοδευτικών παραδόσεων της Λάρισας".

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στη διακήρυξη του συνδυασμού, που θα παρουσιαστεί μετά από διάλογο με τους δημότες, ο Τ. Σκυλλάκος, επισήμανε:

"Τις επόμενες μέρες, αφού προηγηθούν επαφές και συζητήσεις με άλλες δημοτικές κινήσεις και με συμπολίτες που δραστηριοποιούνται στους διάφορους πολιτικούς και κοινωνικούς τομείς και ιδιαίτερα μ' αυτούς που αγωνίζονται στο μαζικό κίνημα, θα παρουσιάσουμε μια ολοκληρωμένη διακήρυξη, στην οποία θα διατυπώνονται οι βασικές αρχές μας για τις δημοτικές εκλογές. Αυτή η διακήρυξη θα αποτελέσει και τη βάση για συνεργασίες, το συνδετικό κρίκο για ένα ενωτικό και αγωνιστικό συνδυασμό. Σ' αυτή θα στηριχτεί και η επεξεργασία του προγράμματος, που ήδη στα βασικά του σημεία διαμορφώνεται και το επόμενο διάστημα, τμήμα τμήμα, αφού προηγηθούν συναντήσεις με τους μαζικούς φορείς και τα συνοικιακά συμβούλια και γίνει ανταλλαγή απόψεων με κάθε ενδιαφερόμενο, θα δοθεί στη δημοσιότητα ως σχέδιο, ώστε πολύ σύντομα να έχουμε ένα πρόγραμμα δουλιάς και συλλογικής δράσης για το δήμο της Λάρισας.

Στόχος βέβαια του προγράμματός μας θα είναι όχι μόνο η βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, αλλά και η ουσιαστική παρέμβαση στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν σήμερα όλο τον ελληνικό λαό, όπως παιδεία, υγεία, ναρκωτικά, περιβάλλον, ανεργία, φτώχεια, πρόνοια, κοινωνική αλληλεγγύη".

Καταλήγοντας ο Τ. Σκυλλάκος τόνισε:

"Γνωρίζουμε ότι χρειάζεται πολύ δουλιά απ' όλους. Και πρώτα από τα μέλη, τους φίλους και τους οπαδούς της Κίνησης.

Αξίζει όμως τον κόπο, γιατί υπηρετούμε τα συμφέροντα του λαού, δηλαδή τα συμφέροντα τα δικά μας και των παιδιών μας. Αξίζει τον κόπο, γιατί προσπαθούμε να κάνουμε τη Λάρισα, την πόλη μας, στην οποία γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και ζούμε, καλύτερη και πιο ανθρώπινη. Να πάρει τη θέση που της αξίζει στον Ελλαδικό χώρο".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ