Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 3 του Φλεβάρη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν οι πέντε ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης την Τρίτη 3 του Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στην Καμάρα. Στόχος των εκπαιδευτικών είναι να δημιουργήσουν ένα παλλαϊκό μέτωπο που θα συσπειρώνει τους γονείς, μαθητές, φοιτητές, σπουδαστές εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης ενάντια στον αντιεκπαιδευτικό νόμο, για να μη περάσει η αντιμεταρρύθμιση στην παιδεία.

Οι ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους πολίτες να αντισταθούν στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης που καθορίζεται από τις ανάγκες τους ανταγωνισμού των πολυεθνικών, κερδοσκοπικών, συμφερόντων, που δημιουργούν νέους ταξικούς φραγμούς, υποβαθμίζουν τη μόρφωση και προχωρούν στην ανατροπή των εργασιακών κατακτήσεων και επισημαίνουν: "Επιδίωξή τους είναι η βίαιη στροφή των μαθητών στην κατάρτιση, έξωση των μαθητών από το Λύκειο, η παραγωγή "απασχολήσιμων" και η συρρίκνωση γενικότερα της Δημόσιας και Δωρεάν Εκπαίδευσης".

Οι εκπαιδευτικοί διεκδικούν δωρεάν παιδεία και αρνούνται την οποιαδήποτε λιτότητα και ιδιωτικοποίηση. Ζητούν ενιαία δωδεκάχρονη υποχρεωτική Δημόσια Εκπαίδευση, ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση. Λένε όχι στον αυταρχισμό και τον ιδεολογικό έλεγχο. Απαιτούν σταθερή δουλιά για όλους με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, διασφάλιση του δικαιώματος για μόνιμη εργασία με μαζικούς διορισμούς των αδιορίστων εκπαιδευτικών μέσα από την επετηρίδα.

Δίπλα στους αγώνες των δασκάλων τους βρίσκονται και οι μαθητές, οι οποίοι πυρετικά ετοιμάζουν την κάθοδό τους στους δρόμους, όπου μαζί με το λαό της πόλης θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην αντιμεταρρύθμιση της παιδείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ