Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ
"Το φιλότιμο τελείωσε"

Διαδήλωση χτες στην Κοζάνη

Με βασικό σύνθημα "το φιλότιμο τελείωσε" εκατοντάδες αστυνομικοί των ακριτικών νομών Φλώρινας,Κοζάνης,Καστοριάς και Γρεβενών συγκεντρώθηκαν χτες το απόγευμα στην πόλη της Κοζάνης και διαδήλωσαν την αγανάκτησή τους για τον εμπαιγμό που υφίστανται από την κυβέρνηση. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε, για να ακουστούν τα αιτήματα των αστυνομικών, οι οποίοι, όπως είπαν, μέσα σε αντίξοες συνθήκες, χωρίς τα απαραίτητα μέσα προτάσσουν τα στήθη τους στη δίωξη των κακοποιών και των λαθρεμπόρων. Στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας έχει οξυνθεί το πρόβλημα της ανασφάλειας των πολιτών, εξαιτίας της δράσης Αλβανών κακοποιών, μιας κατάστασης που έχει θύματα ακόμα και αστυνομικούς. Οι συγκεντρωμένοι μετά το τέλος των ομιλιών έκαναν πορεία μέχρι το κτίριο της Περιφέρειας, όπου επέδωσαν το ψήφισμά τους.

Στην Καλαμάτα

Υπόμνημα με τα προβλήματα του κλάδου, για τα οποία το ΚΚΕ θα κάνει παρέμβαση στη Βουλή, παρέδωσε το ΔΣ της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας στην αντιπροσωπεία του Κόμματος που συναντήθηκε με τους συνδικαλιστές αστυνομικούς. Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ Γιάννης Νάκης,μέλος της ΚΕ και Δημήτρης Τζαβάρας,γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας παρουσίασαν τις θέσεις του Κόμματος για τα Σώματα Ασφάλειας και διαβεβαίωσαν τους συνδικαλιστές ότι τα δίκαια αιτήματά τους βρίσκουν την υποστήριξη του ΚΚΕ. Ειδικότερα αναφέρθηκαν στην ανάγκη εκδημοκρατισμού σε όλο το θεσμικό πλαίσιο και τη λειτουργία τους (κρίσεις, προαγωγές, υπηρεσιακά συμβούλια), ενώ έθεσαν και το σοβαρό πρόβλημα της μη ενασχόλησης της Αστυνομίας σταθερά με τη δίωξη του εγκλήματος. Πρέπει, είπαν να γίνει αναπροσανατολισμός της δράσης της Αστυνομίας, δηλαδή να στραφεί προς τη δίωξη του εγκλήματος, με την ενίσχυση των υπηρεσιών που ασχολούνται με αυτό, στις οποίες παρουσιάζονται σοβαρές ελλείψεις και αδυναμίες. Να διαλυθούν οι μηχανισμοί παρακολούθησης και καταστολής του λαϊκού κινήματος. Το ΚΚΕ είναι αντίθετο με την ανάθεση του έργου της Αστυνομίας σε ιδιωτικές εταιρίες ασφαλείας σεκιούριτι και ιδιωτικές αστυνομίες.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά προβλήματα είπαν ότι το ΚΚΕ προβάλλει το αίτημα για το ξεχωριστό αστυνομικό μισθολόγιο, που να κατοχυρώνει έναν αξιοπρεπή κατώτερο βασικό μισθό και τα βασικά εργατικά δικαιώματα που προβλέπει η νομοθεσία για τους άλλους εργαζόμενους (νυχτερινές υπηρεσίες, αργίες, υπερωρίες κλπ.). Εν όψει της συζήτησης για το συνταξιοδοτικό, το ΚΚΕ θα καταθέσει τις προτάσεις του και θα παλέψει για τη συμμετοχή εκπροσώπων του κλάδου στα ασφαλιστικά ταμεία, για την ενοποίηση και εξυγίανσή τους.

Τέλος, η αντιπροσωπεία κάλεσε σε ένταση του αγώνα και κοινή δράση του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών υπαλλήλων με το υπόλοιπο εργατικό κίνημα, το οποίο είναι ο φυσικός τους σύμμαχος.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ενταση της καταστολής και αναζήτηση χαφιέδων (2010-02-18 00:00:00.0)
Σε διαθεσιμότητα και πέμπτος αστυνομικός (2007-06-20 00:00:00.0)
Ποινική δίωξη κατά οκτώ αστυνομικών (2006-12-16 00:00:00.0)
Με αγώνες θα κατοχυρωθούν οι συνδικαλιστικές ελευθερίες (1999-02-25 00:00:00.0)
Διώκεται ο συνδικαλισμός των αστυνομικών (1998-01-22 00:00:00.0)
Αγωνιστική συγκέντρωση και πορεία χτες (1997-05-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ