Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την πέρασαν για ζητιάνα και την... "έγδυσαν"!

Συνέλαβαν στο δρόμο μετανάστρια από την Αλβανία, κατάσχεσαν όλες τις οικονομίες που είχε πάνω της από την εργασία της σαν καθαρίστρια και στο φινάλε την πέρασαν από δίκη και την καταδίκασαν σε 40 μέρες φυλάκιση για επαιτεία! Ολα αυτά συνέβησαν στην Αθήνα του σημιτικού "εκσυγχρονισμού" και της "σύγκλισης", στην Αθήνα της απανθρωπιάς και της αποξένωσης, στην Αθήνα της απορύθμισης των πάντων, στην Αθήνα - "ζούγκλα".

Η 36χρονη αλβανικής καταγωγής Αννα Ζηλάκου βρίσκεται νόμιμα στη χώρα μας και εργάζεται σε σπίτια, όπως τόσες άλλες συμπατριώτισσές της. Προχτές την εντόπισε αστυνομικό όργανο να κάθεται σ' ένα φανάρι στην Κυψέλη. Δεν έχασε καιρό. "Συλλαμβάνεσαι", της είπε και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί της έκαναν σωματική έρευνα και της πήραν 70.000 δρχ. σε χαρτονομίσματα των 5.000 δρχ. που είχε στο πορτοφόλι της. Κατά την άποψη των αστυνομικών, το ποσό αυτό ήταν προϊόν επαιτείας! Δηλαδή, κάποιοι... φιλάνθρωποι δεν της έδωσαν μερικά κέρματα, όπως δίνουν συνήθως στους ζητιάνους, αλλά... πεντοχίλιαρα! Θα τους είχε πέσει μόλις ο πρώτος αριθμός του λαχείου και δεν ήξεραν πώς να ξοδέψουν τόσο χρήμα...

Το πιο περίεργο στην υπόθεση αυτή είναι ότι χτες το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο δεν πείστηκε από την καλή μαρτυρία της εργοδότριας της νεαρής Αλβανίδας, που είναι και μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, ούτε από τη δική της απολογία, κατά την οποία υποστήριξε ότι περίμενε ταξί στο φανάρι. Πείστηκε από τους ισχυρισμούς του αστυνομικού οργάνου, ότι επρόκειτο για ζητιάνα. Ετσι, της επέβαλε την προαναφερόμενη ποινή. Ευτυχώς που δε διέταξε και τον εγκλεισμό της στη... φυλακή. Ο μεγαλόψυχος πρόεδρος του δικαστηρίου την πληροφόρησε πως μπορεί να ασκήσει έφεση. Μέχρι να δικαστεί, βέβαια, σε δεύτερο βαθμό το μικρό της "κομπόδεμα" δε θα της επιστραφεί. Αν δε κριθεί και τότε ένοχη επαιτείας, οι 70.000 δρχ. που με πολύ κόπο ίσως απέκτησε ξενοδουλεύοντας, θα διατεθούν για την... ανόρθωση της εθνικής μας οικονομίας!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ