Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ"
Επικεφαλής ο γιατρός Τάσος Σκυλλάκος

Η αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας - η μεγαλύτερη αίθουσα της πόλης - δε χώρεσε χτες βράδυ τους Λαρισαίους που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης "Συνεργασία για τη Λάρισα", στην οποία ομόφωνα ανακηρύχτηκε - μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα - ως υποψήφιος δήμαρχος ο Τάσος Σκυλλάκος.

Εκατοντάδες πολίτες της Λάρισας - μέλη των διοικήσεων των μαζικών φορέων της πόλης, εργαζόμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, επιστήμονες, νέοι, συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των πολιτικών αποχρώσεων, που αγωνιούν και αγωνίζονται για τα κοινά - πλημμύρισαν την αίθουσα, αποδεικνύοντας την απήχηση που έχει στους δημότες η "Συνεργασία για τη Λάρισα" και ο υποψήφιος δήμαρχος Τ. Σκυλλάκος. Μια αποδοχή που φάνηκε και στους χαιρετισμούς του Π. Λιόλιου μέλους του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του Μ. Σαρίμβεη επαγγελματοβιοτέχνη, του Χριστοφ. Δαμάνη αντιστασιακού, του Ηλ. Βαλιάκου γιατρού, του Γ. Μπακλαβά συνταξιούχου. Ηταν τόση η επιτυχία της συγκέντρωσης, που ο Χρ. Χαλκιάς,δημοτικός σύμβουλος Λάρισας, μίλησε για κλίμα που θύμιζε εκείνο που είχε διαμορφωθεί στις εκλογές του 1978, με υποψήφιο δήμαρχο τον αείμνηστο Αλέκο Χονδρονάσιο.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν ο Κ. Κόκκαλης,πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Γ. Μακρυγιάννης,πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου, ο Γ. Μπαλογιάννης,από την ΕΛΜΕ, ο Β. Ζωγράφος,από τον Σύλλογο Δασκάλων, ο Γ. Τράντος,πρώην νομάρχης, ο Κ. Μέγας,πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Κεντρικής Ελλάδος, ο Κ. Τσιάνος,καλλιτεχνικός διευθυντής του "Θεσσαλικού Θεάτρου", ο Παν. Δημητρακόπουλος,εκδότης της εφημερίδας "Ελευθερία", οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγις Παπαστεργίου,Ειρ. Λύτρα - Κατσίγρα,Χρ. Ντόλας,Β. Κουφοδήμος,οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Νταφούλης,Θ. Σερδένης,οι Α. Σκυλλάκος και Ηλ. Παπαδημητρίου πρώην βουλευτές και άλλοι.

Ο Αρ. Λαμπρούλης

Την ομόφωνη πρόταση της Συντονιστικής Επιτροπής της Δημοτικής Κίνησης "Συνεργασία για τη Λάρισα",για την υποψηφιότητα του Τάσου Σκυλλάκου,παρουσίασε ο Αριστείδης Λαμπρούλης,πρώην δήμαρχος Λάρισας. Αφού αναφέρθηκε στο κύρος, το ήθος, την αγωνιστικότητα και την επαγγελματική καταξίωση του Τάσου Σκυλλάκου, τόνισε ότι "μπορεί να συγκροτηθεί ένας πλατύς, ενωτικός, αγωνιστικός συνδυασμός, να ανοίξει μια νέα σελίδα για το Δήμο της Λάρισας, να κλείσει μια θλιβερή παρένθεση και να συνεχιστεί το πανθομολογούμενο, κολοσσιαίο, πρωτόγνωρο, αναμορφωτικό και πρωτοποριακό έργο της 16ετίας 1979-1994".

Αναφερόμενος στην Αυτοδιοίκηση, στην οποία πιστεύει και θέλει η "Συνεργασία για τη Λάρισα", ο Αριστ. Λαμπρούλης υπογράμμισε: "Εμείς θέλουμε μια δραστήρια, αγωνιστική διεκδικητική ΤΑ και ένα δήμο που θα αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για να προωθεί τα συμφέροντα των δημοτών, των λαϊκών στρωμάτων, όλων όσοι δέχονται τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. Ενα δήμο που θα αξιοποιεί κάθε δυνατότητα για μια πιο ανθρώπινη Λάρισα, που να αναδεικνύει και να αξιοποιεί ό,τι καλύτερο έχει η πόλη μας, τον πλούσιο και ανεξάντλητο δυναμισμό της".

"Η Λάρισα, συνέχισε, είχε την ατυχία τα τελευταία χρόνια να γνωρίσει και μια άλλη, εντελώς διαφορετική αντίληψη και πρακτική στο δήμο της πόλης μας. Ετσι, είδαμε το δήμο από μαχητικό φορέα υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων, από διεκδικητή λύσεων για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης και της περιοχής να μετατρέπεται σε μέσο στήριξης των αντιλαϊκών κυβερνητικών επιλογών, σε φορέα που να καλλιεργεί και να υλοποιεί τις ιδέες και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της πρόσθετης φορολογίας, της ανταποδοτικότητας. Είδαμε μια Δημοτική Αρχή να αναπτύσσει προκλητικά τις πελατειακές σχέσεις και να διαχειρίζεται με αδιαφανή και απαράδεκτο τρόπο τις υποθέσεις του δήμου. Ο δήμος της πόλης μας από πρώτος φορέας μετατράπηκε σε αποκεντρωμένη κρατική υπηρεσία.

Είναι φανερό ότι οι Λαρισαίοι έχουν όλα τα στοιχεία να κρίνουν και να συγκρίνουν. Πραγματικά διάχυτη είναι η εντύπωση ανάμεσα στους δημότες μας ότι η αντίληψη και η πρακτική της σημερινής Δημοτικής Αρχής είναι αρνητική για το κύρος του θεσμού, για τα συμφέροντα του λαού και της πόλης.

Πιστεύουμε ότι ένας πλατύς, ενωτικός και αγωνιστικός συνδυασμός μπορεί να εκφράσει αυτή τη λαϊκή διάθεση, προκειμένου η Λάρισα να ξαναποκτήσει μια Δημοτική Αρχή που της αξίζει και την έχει ανάγκη.

Αυτόν ακριβώς το στόχο υπηρετεί και η πρότασή μας για τον υποψήφιο δήμαρχο.

Ο Τάσος έχει όλες τις προϋποθέσεις και να ηγηθεί και να συσπειρώσει και να γίνει πραγματικά δήμαρχος όλων των Λαρισαίων".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πέθανε ο Τάσος Σκυλλάκος (2013-08-28 00:00:00.0)
Ο «κορδωμένος»... (2006-10-05 00:00:00.0)
Ο «δικός» τους Αγις (2002-03-02 00:00:00.0)
Ο Αγις Παπαστεργίου ανακηρύχτηκε υποψήφιος δήμαρχος (2002-02-21 00:00:00.0)
Ο Κ. Τσιάνος και ο Γ. Ζιάκας στο ψηφοδέλτιο του Τ. Σκυλλάκου (1998-09-18 00:00:00.0)
Εκαναν κυβερνητική υπηρεσία το δήμο (1996-07-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ