Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η πίτα των αντιστασιακών δημοσιογράφων

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε χτες το μεσημέρι στην αίθουσα συνεδρίων της ΕΣΗΕΑ, όπου έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης 1941 - 1944. Ανάμεσά τους και πολλές οικογένειες αποθανόντων και εκτελεσμένων αντιστασιακών δημοσιογράφων. Στους τυχερούς που έπεσε το φλουρί δόθηκαν σαν δώρο φωτογραφίες του φωτογράφου της Εθνικής Αντίστασης Σπ. Μελετζή.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ν. Καραντηνός, στην ομιλία του, αναφέρθηκε στα οξυμένα προβλήματα των δημοσιογράφων σήμερα, καθώς και στον αντιφασιστικό αγώνα των δημοσιογράφων στην Κατοχή, ενώ τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στην Αθήνα.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης,που μίλησε για το σημερινό ρόλο των ΜΜΕ, ο υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ Μ. Κοψίδης,ο Ε. Μαχαίρας,επίτιμος πρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης και πρόεδρος της ΕΕΔΥΕ, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Α. Μανωλάκος και ο γραμματέας της Γ. Λεονταρίτης,ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς και ο γγ Μ. Μαθιουδάκης,ο επίτιμος δήμαρχος Καισαριανής Π. Μακρής,ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ν. Τερζόγλου,ο παλαίμαχος αντιστασιακός δημοσιογράφοςΒ. Γεωργίου κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ