Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΗΤΗ
"Αεροπλανικά"... μπλόκα

ΗΡΑΚΛΕΙΟ (Του ανταποκριτή μας).-

Με 24ωρο αποκλεισμό του αεροδρομίου "Νίκος Καζαντζάκης" του Ηρακλείου, σκοπεύει η νόθα διοίκηση της ΟΑΣ του νομού, να εμφανίσει το "αγωνιστικό" προσωπείο της στους αγρότες του τόπου. Οπως αποφάσισε προχτές το βράδυ, άμεσα θα ξεκινήσει την προετοιμασία του αποκλεισμού, που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη 5 του Φλεβάρη.

Από την πλευρά τους πολλοί αγροτικοί σύλλογοι του νομού που διαφωνούν με τους χειρισμούς της ΟΑΣ, συζητούν το ενδεχόμενο να μετέχουν στην κινητοποίηση αλλά με δικό τους υπόμνημα. Οπως τόνισε στο "Ρ" ο επικεφαλής της "Αγροτικής Ενότητας" Μύρων Κοτσιφός,οι αγροτοσυνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ λένε τη μισή αλήθεια στον αγροτικό κόσμο. "Τα αιτήματα που θέτουν είναι μόνο για το λάδι και τα οπωροκηπευτικά. Σκόπιμα αποφεύγουν να καταγγείλουν την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ενωση, ενώ δεν αναφέρονται καν στην καταστροφική "Ατζέντα 2000"", λέει ο Μ. Κοτσιφός και καταλήγει: "Αν πάμε στο αεροδρόμιο θα έχουμε δικό μας υπόμνημα στο οποίο θα καλούμε τους αγρότες να αντισταθούν και στους αγροτοπατέρες του ΠΑΣΟΚ".

Η απόφαση για τον αποκλεισμό του αεροδρομίου πάρθηκε μια μέρα μετά την απόρριψη όλων των αιτημάτων των ελαιοπαραγωγών της Κρήτης από τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ