Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΡΑΜΑ
Οταν η ΤΑ αγωνίζεται και διεκδικεί!

Χτες ο δήμαρχος Περάματος, Γ. Πατσιλινάκος, εγκαινίασε το νέο σχολικό συγκρότημα που στεγάζει το ΤΕΛ - ΤΕΛ Περάματος, σε ένα χώρο που διεκδίκησαν λαός και δήμος από το 1987

Το χειροπιαστό αποτέλεσμα που φέρνουν οι αγώνες των δημοτών, όταν έχουν μπροστάρηδες αιρετούς που σέβονται τις αρχές, την ιστορία και τις αξίες της θέσης τους γιορτάστηκε χτες στο Πέραμα με τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει τα ΤΕΛ και την ΤΕΣ της πόλης.

Το τι σημαίνει πραγματική Τοπική Αυτοδιοίκηση, το είπε ο δήμαρχος του Περάματος Γ. Πατσιλινάκος,στην ομιλία του. "Η πορεία και η κατασκευή του ΤΕΛ είναι πραγματικά η πορεία του αγώνα μιας πόλης.Από το 1987 καταλάβαμε αυτό το χώρο που είχε "αφεντικά" το υπουργείο Γεωργίας και τον ΟΛΠ, φτιάχνοντας γυμναστήριο, που λειτούργησε δύο χρόνια. Το 1990 προσπάθησαν να μας πετάξουν έξω από τον χώρο αυτό. Μείναμε εδώ 22 μέρες και νύχτες. Μας συλλάβανε και όταν τελικά γυρίσαμε πίσω, σπάσαμε τις αλυσίδες και ξαναμπήκαμε πάλι στο χώρο".Πρόσθεσε πως το νέο συγκρότημα είναι ένα "απόκτημα για την πόλη και τα παιδιά" της και ευχαρίστησε τους γονείς, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους φορείς της πόλης, που ο καθένας από αυτούς "έκανε δική του υπόθεση την πορεία για την κατασκευή του νέου κτιρίου".

Από το 1989 που τελικά εγκρίθηκε το ΤΕΛ Περάματος, ξεκίνησε τεράστιος αγώνας για να κατασκευαστεί ένα εξοπλισμένο και σύγχρονο σχολείο, δεδομένου ότι, όπως τόνισε ο Γ. Πατσιλινάκος, τα σχολεία στο Πέραμα είναι ίσως "η μοναδική περιουσία που έχει ο Δήμος". Ο δήμαρχος υπογράμμισε επίσης, ότι "εγκαινιάζουμε σήμερα το ΤΕΛ που η πολιτεία θέλει να το καταργήσει". "Αυτά όμως σ' ένα αγωνιζόμενο λαό όπως του Περάματος, δεν περνάνε. Θα λειτουργήσει ό,τι και να λέει ο νόμος. Ενωμένοι όλοι θα καταργήσουμε τον αντιεκπαιδευτικό νόμο, θα προχωρήσουμε σε μια άρτια τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση που έχει ανάγκη το Πέραμα".

Να σημειωθεί ότι το παλιό κτίριο στο οποίο στεγαζόταν το ΤΕΛ ήταν ακατάλληλο και λειτουργούσε με πολλά προβλήματα, ενώ το έργο ολοκληρώθηκε όταν επανήλθε στη δημοτική αρχή ο Γ. Πατσιλινάκος. Μαζί και με τα χτεσινά εγκαίνια, το Πέραμα μπορεί πλέον να περηφανεύεται όχι μόνο επειδή εδώ και δύο χρόνια όλα τα σχολεία λειτουργούν σε πρωινή μόνο βάρδια, αλλά και γιατί στεγάζονται πλέον σε ιδιόκτητα κτίρια.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Γ. Λαγονίκας και Π. Βουδούρης,βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ, ενώ χαιρέτισαν ο σύμβουλος του υφυπουργού Παιδείας Κ. Ανδριανοπολίτης και ο αντινομάρχης Πειραιά Γ. Μαρωνίτης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται αμείωτα οι προσπάθειες του Δήμου Περάματος για την προώθηση και ολοκλήρωση μιας σειράς έργων που θα αλλάξουν την όψη της περιοχής και θα ανακουφίσουν τους δημότες.

- Το Φλεβάρη θα εγκαινιαστεί το πρώτο τμήμα του δρόμου που εκτείνεται από τη λεωφόρο Σχιστού μέχρι το κλειστό γυμναστήριο στο Ικόνιο.

- Ο δήμος, μετά από πιέσεις προς τον ΟΛΠ, προχωρά στην ανέγερση γηροκομείου σε χώρο που βρίσκεται στη Ζώνη.

- Υστερα από μακροχρόνιες διεκδικήσεις ο Δήμος κατάφερε να αποσπάσει από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το ποσό των 100 εκατομμυρίων για την κατασκευή του ανοιχτού κολυμβητηρίου που παραμένει ημιτελές εφτά χρόνια.

- Τις πρώτες μέρες του Φλεβάρη θα εγκαινιαστούν και τα Δημοτικά Ιατρεία στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου με όλες τις ειδικότητες. Στον ίδιο χώρο θα στεγαστεί και το πρόγραμμα δωρεάν ελέγχου του καρκίνου της μήτρας και του μαστού.

- Μετά από κινητοποιήσεις του δήμου, των γονιών και των μαθητών, ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων προχώρησε στη δημοπράτηση του αύλιου χώρου του 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 8ου Νηπιαγωγείου. Η έλλειψη αύλιου χώρου οφειλόταν στην προγραμματική σύμβαση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής με τον ΟΣΚ, σύμφωνα με την οποία, η οποιαδήποτε τροποποίηση ή διαμόρφωση του υπάρχοντος χώρου επιβάρυνε οικονομικά το Δήμο. Η δημοπράτηση ανέρχεται στα 108 εκατομμύρια δραχμές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ