Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αλληλοδιαψεύδονται κυβέρνηση - δήμαρχος

Ψευδόταν ο υπουργός Πολιτισμού Ε. Βενιζέλος όταν έλεγε προχτές στη Βουλή ότι δε μεταφέρθηκαν τα προοριζόμενα από τα ΠΕΠ Αττικής κονδύλια για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στην κατασκευή των έργων στο Μέγαρο Μουσικής του Λαμπράκη. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο δήμαρχος Πειραιά, Στ. Λογοθέτης,απαντώντας χτες σε ερώτηση του "Ρ". Για την αλήθεια μάλιστα των ισχυρισμών του επικαλέστηκε τα πρακτικά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατά την οποία έγινε η μεταφορά, δεσμευόμενος ότι αν ο υπουργός Πολιτισμού επιμείνει στα λεγόμενά του, θα τα δώσει στη δημοσιότητα. Σε κάθε περίπτωση πάντως τούτο δε διαγράφει τις ευθύνες του, και ότι προχώρησε στις σχετικές αποκαλύψεις μετά τρία χρόνια, και μόνο όταν το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Χρ. Φωτίου σαν υποψήφιο δήμαρχο και αφού η προσκείμενη στο κυβερνητικό κόμμα αντιδήμαρχος Πειραιά, Τιτίκα Αγγελοπούλου,έθεσε θέμα επικινδυνότητας του Θεάτρου, ζητώντας την αναστολή της λειτουργίας του.

Το ουσιώδες στην υπόθεση είναι με ποια κριτήρια επιλέγονται τα έργα που χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση, που ως γνωστόν δεν είναι χάρισμα, αλλά επιστροφή μικρού μέρους των χρημάτων που έχουν αφαιρεθεί από τους Ελληνες εργαζόμενους. Τόσο ο υπουργός Πολιτισμού, όσο και ο δήμαρχος Πειραιά, συμφωνούν ότι η αναπαλαίωση του Δημοτικού Θεάτρου εξαιρέθηκε από τα ΠΕΠ διότι ήταν έργο μη επιλέξιμο, βάσει των προδιαγραφών της Κοινότητας. Αποκαλύπτεται έτσι ότι ένα έργο που αφορά όλους τους Πειραιώτες δεν επιλέγεται, για να επιλεγεί έργο για το οποίο ενδιαφέρεται προσωπικά ο Λαμπράκης, στον οποίο φυσικά οι κυβερνώντες δεν τολμούν να χαλάσουν το παραμικρό χατίρι.

Χτες βράδυ, στη διάρκεια συνάντησής του με το δήμαρχο Πειραιά, ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 50 εκατομμύρια δραχμές για τις απαιτούμενες διαδικασίες μέχρι και τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης των έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ