Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιτυχημένο το γλέντι της ΠΕΑΕΑ

Την καθιερωμένη, ετήσια συνεστίασή της πραγματοποίησε την Τετάρτη η ΠΕΑΕΑ, στο κέντρο της Αθήνας. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη και το κέντρο ήταν κατάμεστο, όχι μόνο από αντιστασιακούς, αλλά και από νεολαία. "Αντάρτικο" ήταν το κλίμα του καλλιτεχνικού προγράμματος, αφού η ορχήστρα έπαιξε τραγούδια της Αντίστασης, αλλά και έντεχνα γνωστών συνθετών. Το πρόγραμμα ξεκίνησε με τα κάλαντα, ενώ χορευτικό συγκρότημα χόρεψε μακεδονικούς χορούς. Ακολούθησε η απαγγελία του ποιήματος του Ασημάκη Γιαλαμά, με τίτλο "Γραμμένο με αίμα" που γράφτηκε στην Κατοχή. Ακολούθησε γλέντι και λαχειοφόρος αγορά.

Την εκδήλωσε χαιρέτισε ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Ν. Τερζόγλου,ο οποίος, αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, αναφέρθηκε περιληπτικά στην εσωτερική και διεθνή πολιτική κατάσταση και κατέληξε, τονίζοντας πως "είναι φανερό ότι ο νέος χρόνος, θα είναι χρόνος σκληρών αγώνων, η επιτυχία των οποίων θα εξασφαλιστεί με την οργάνωση ενός νέου ΕΑΜ, ενός νέου μετώπου δημοκρατικού όλων των καταπιεζομένων εργατικών μαζών, ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: Ο Σπ. Στριφτάρης,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Μ. Κοψίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ, ο Σ. Βαμβέτσος,διευθυντής του "902", ο Μπόζικ Νίκολιτς,σύμβουλος της γιουγκοσλαβικής πρεσβείας, ο Γ. Φώτου,πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Επαναπατρισθέντων Πολιτικών Προσφύγων, ο Σ. Μπέκιος,συγγραφέας, ο Δ. Κανελλόπουλος,συγγραφέας, ενώ τον "Ριζοσπάστη" εκπροσώπησε ο Γ. Μωραϊτης.Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί πρόεδροι παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ και εκπρόσωποι άλλων αντιστασιακών οργανώσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ