Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Πρόκληση πρώτου μεγέθους

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Την πολιτική καταδίκη της κυβέρνησης για την ανανέωση - και μάλιστα "εν κρυπτώ" - της Συμφωνίας για παραμονή των αμερικάνικων βάσεων, ζητά το ΚΚΕ από τους εργαζόμενους καλώντας τους να αγωνιστούν για το διώξιμο των βάσεων, ενώ καλεί τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση στο μέγα αυτό θέμα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την απόφαση της κυβέρνησης για την παραμονή των βάσεων, τονίζεται:

"Η απόφαση της κυβέρνησης να παρατείνει την παραμονή των αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα για ένα χρόνο, αποτελεί μια πρώτου μεγέθους πρόκληση και σαν πολιτικό πρόβλημα, αλλά και σαν διαδικασία.

Εγινε εν κρυπτώ. Η κυβέρνηση ενήργησε σαν κλέφτης, πιστεύοντας ότι θ' αποφύγει την κατακραυγή. Σε μια περίοδο που αμφισβητούνται σύνορα και με ευθύνη του ΝΑΤΟ, οι αμερικανικές βάσεις αποτελούν πρόσθετο κίνδυνο για τον ελληνικό λαό, για την ευρύτερη περιοχή. Οι αμερικανικές βάσεις απειλούν την Ελλάδα, τις αραβικές χώρες, τα Βαλκάνια.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να "πληρώσουν" πολιτικά αυτή την κυβέρνηση- συμμέτοχο στα αμερικανονατοϊκά σχέδια. Να ενισχύσουν περισσότερο το μαζικό φιλειρηνικό κίνημα και ειδικότερα να απαιτήσουν την απομάκρυνση των βάσεων απ' την Ελλάδα. Το κλείσιμο των βάσεων της Σούδας, του Ακτιου και του Αραξου, είναι ζωτικής σημασίας για τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Το ΚΚΕ καλεί τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν θέση στο μέγα αυτό θέμα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ