Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Να χτυπηθούν οι πραγματικές αιτίες

Παρέμβαση του βουλευτή του ΚΚΕ Απ. Τασούλα σε Επερώτηση της ΝΔ για τα ναρκωτικά

Η καλύτερη πρόληψη για τη μη επέκταση του προβλήματος των ναρκωτικών σήμερα στους νέους είναι η αναγνώριση των πραγματικών αιτιών, που τους οδηγούν εκεί και η αντιμετώπισή τους! Αυτό επισήμανε χτες ο βουλευτής του ΚΚΕ Απόστολος Τασούλας,παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Επερώτησης που κατέθεσε η Νέα Δημοκρατία για το θέμα.

Οπως χαρακτηριστικά επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ, αναφερόμενος στην επανένταξη των τοξικομανών που ξεφεύγουν, "μέσα σε μια κοινωνία που κρατάει το 30%, το 40% της νεολαίας μακριά από τη ζωή και το περιθώριο, πώς είναι δυνατόν να επανεντάξεις ανθρώπους, που η ίδια η κοινωνία, με το δικό της τρόπο, τους έφερε σ' αυτήν τη δύσκολη θέση, τους στιγμάτισε και παρά την προσπάθειά τους δε θέλει να τους αποδεχτεί;".

Πρόσθεσε δε, αναφορικά με τις αιτίες που γεννούν το φαινόμενο των ναρκωτικών, πως "η έξαρση της τοξικομανίας, αυτόματη ή καθοδηγούμενη, οφείλεται στην κρίση που διέρχεται η κοινωνία. Αλλά η κρίση αυτή δεν είναι αόριστη. Είναι κρίση ενός συγκεκριμένου κοινωνικού συστήματος". Παίρνοντας ως παράδειγμα ένα συγκεκριμένο χώρο, αυτόν των μαθητών, ο Απόστολος Τασούλας αναρωτήθηκε: "Βρίσκεται ή δε βρίσκεται σε κρίση ο χώρος της παιδείας, είτε αυτό είναι το λύκειο είτε αυτό είναι το πανεπιστήμιο;". Εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υπουργός Υγείας Κώστας Γείτονας επανέλαβε για μια ακόμα φορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για τη δημιουργία 5 σταθμών απεξάρτησης στη Θεσσαλονίκη και 25 στην περιοχή της Αθήνας υπό την εποπτεία του ΟΚΑΝΑ. Από την πλευρά τους, οι βουλευτές της ΝΔ άσκησαν κριτική στη δυνατότητα του ΟΚΑΝΑ να παίξει το συντονιστικό ρόλο του σωστά, μακριά από γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ