Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Στην κοινή πάλη, κατά του αυταρχισμού, η διέξοδος

Ο Γιώργος Μαυρίκος,αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ, με χτεσινή δήλωσή του σχολίασε τις τοποθετήσεις και τις θέσεις των συνδικαλιστών του χώρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων, επισημαίνοντας πως "οι εργαζόμενοι δεν έχουν στόχο τους αστυνομικούς - όπως ψευδώς αναφέρεται από διάφορους συνδικαλιστές - αλλά την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της οποίας θύματα είναι και οι ίδιοι". Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Μαυρίκου είναι η εξής:"Αν τα δημοσιεύματα του ημερήσιου Τύπου για τοποθετήσεις και θέσεις συνδικαλιστών του χώρου των Αστυνομικών Υπαλλήλων, για τις τελευταίες επιθέσεις των ΜΑΤ κατά απεργών, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, θέλουμε να σημειώσουμε τα εξής:

1. Ημασταν και είμαστε υπέρ του συνδικαλιστικού κινήματος των Αστυνομικών Υπαλλήλων, έχουμε στηρίξει τους αγώνες τους και τα δίκαια αιτήματά τους, έχουμε αντισταθεί στις πολιτικές των κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που θέλουν αστυνομικούς σκλάβους.

2. Το κύρος, η πρόοδος και η αλληλεγγύη που συγκέντρωσε το συνδικαλιστικό κίνημα των Αστυνομικών, δεν είναι άσχετα με τη στήριξη, την πολύμορφη βοήθεια και ενεργητική συμπαράσταση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργατοϋπαλλήλων, την οποία χρειάζεται ακόμη.

3. Σήμερα χρειάζεται όλοι να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση δε χτυπά απλά κάποια δικαιώματα, αλλά το σύνολο των κατακτήσεων της εργατικής τάξης που επιτεύχθηκαν με αγώνα και αίμα και γι' αυτό η πάλη σήμερα των απεργών παίρνει μαχητικά και αποφασιστικά χαρακτηριστικά. Αρα όσα ο πρόεδρος των Αστυνομικών Υπαλλήλων της Αθήνας υποστήριξε για "επιθέσεις μειοψηφιών" κλπ., δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και τον ευθυγραμμίζουν με λογικές κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν στόχο τους αστυνομικούς, όπως ψευδώς αναφέρεται, αλλά την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, της οποίας θύματα είναι και οι ίδιοι.

4. Η κυβέρνηση επιχειρεί την επιβολή της πολιτικής της διά ροπάλου. Η χρησιμοποίηση των ΣΑ ενάντια στους αγώνες των εργαζομένων εκτός των άλλων αξιοποιείται συνειδητά για να απομονωθεί από το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα και να υπονομευτεί ο στόχος για ένταξη του συνδικαλιστικού κινήματος των αστυνομικών στις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων. Ετσι που πιο εύκολα στη συνέχεια εκτιμά, ότι θα μπορέσει να το διαλύσει ή να το ελέγξει απόλυτα. Η λύση και η διέξοδος λοιπόν δε βρίσκεται στις κατηγορίες κατά των απεργών αλλά στην κοινή πάλη κατά του αυταρχισμού, της βίας, της τρομοκρατίας και στην απαίτηση να πάψουν οι κυβερνήσεις να χρησιμοποιούν τους αστυνομικούς υπαλλήλους σαν κατασταλτικό μηχανισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ