Σάββατο 30 Μάη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΣΑΚ
Το εργατικό κίνημα δε θα πέσει στην παγίδα

Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρασύρει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών σε μια κατεύθυνση αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους

Αναφερόμενη στα όσα διαδραματίστηκαν στη σύσκεψη των αστυνομικών, αλλά και στις κυβερνητικές ευθύνες, η ΕΕ της ΕΣΑΚ, με ανακοίνωσή της, παρατηρεί πως "είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιχειρεί, όχι μόνο να δικαιολογήσει τον αυταρχικό της κατήφορο, αλλά, ταυτόχρονα, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών από τα πραγματικά τους προβλήματα και τους ενόχους που τα δημιουργούν.

Η κυβέρνηση μπόρεσε να επιστρατεύσει ελάχιστους μόνο συνδικαλιστές, γνωστούς από την παρελθούσα συνδικαλιστική δράση τους, επιχειρώντας, όμως, να παρασύρει όλο το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών σε μια κατεύθυνση αντιπαράθεσης με τους εργαζόμενους.

Το εργατικό κίνημα δε θα πέσει σ' αυτήν την παγίδα. Θα συνεχίσει σταθερά να παλεύει για τη λύση των προβλημάτων των αστυνομικών, ανεξάρτητα από τη στάση των ελάχιστων κυβερνητικών εργολάβων.

Αν αποδείχτηκε κάτι από την τελευταία και συνεχιζόμενη επίδειξη αυταρχισμού της κυβέρνησης, είναι ότι τα Σώματα Ασφαλείας αποτελούν το βασικό κατασταλτικό μηχανισμό του κράτους για την επιβολή του δίκαιου των "ισχυρών". Το εργατικό κίνημα θα έρχεται αναγκαστικά σε αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική και τους μηχανισμούς βίας και τρομοκρατίας, προκειμένου να υπερασπίσει δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αίμα και όχι με "κοινωνικό διάλογο". Την ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και όχι οι εργαζόμενοι.

Τα περί κράτους δικαίου και "πολιτισμένου συνδικαλισμού", που επικαλούνται, να τ' αφήσουν, γιατί τους θυμίζουμε ότι με "πολιτισμένο διάλογο" δεν επιτεύχθηκε ούτε η νομιμοποίηση του τυπικού συνδικαλιστικού δικαιώματος των αστυνομικών.

Τους γνωρίζουμε ότι "μειοψηφία" ήταν και οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές αστυνομικοί, που δέχτηκαν δεκάδες διώξεις, απολύσεις, μεταθέσεις κλπ., προκειμένου να κατακτηθεί ο συνδικαλισμός στα Σώματα Ασφαλείας.

Και αυτή η κατάκτηση οφείλεται στη σταθερή αλληλεγγύη και στήριξη του εργατικού κινήματος.

Αυτό το γνωρίζουν καλά οι αστυνομικοί και οφείλουν να το μάθουν και οι ελάχιστοι αυτοί συνδικαλιστές, που δέχτηκαν να παίξουν αυτόν τον επιβλαβή για τα συμφέροντα των αστυνομικών ρόλο.

Γιατί πρέπει να είναι καθαρό ότι η κυβερνητική επίθεση αυταρχισμού δεν εξαιρεί το συνδικαλιστικό κίνημα των αστυνομικών.

Αλλωστε, καταλήγει η ανακοίνωση, δεν έχει ακόμα στεγνώσει η μελάνη των ΕΔΕ, που πρόσφατα διενεργήθηκαν σε βάρος συνδικαλιστών αστυνομικών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ