Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Οικονομίες" στον ΟΣΕ

Τα μάθατε τα νέα; Η διοίκηση του ΟΣΕ πήρε... αποφασιστικά μέτρα, για την καταπολέμηση του χρέους του Οργανισμού. Ναι, βέβαια... Προκειμένου - λένε - να κάνουν οικονομίες, δε θα λειτουργήσουν φέτος τις ιδιόκτητες κατασκηνώσεις, για τα παιδιά του Οργανισμού.

Είμαστε σίγουροι, βέβαια, ότι κανένας σοβαρός παράγοντας και στέλεχος του ΟΣΕ δεν πιστεύει πως με τέτοιου είδους "οικονομίες" θα καλυφθούν τα μεγάλα ελλείμματα των ελληνικών σιδηροδρόμων, τα οποία - στο κάτω κάτω της γραφής - οφείλονται στην πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και των διοικήσεων του Οργανισμού. Απλώς, "τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι" - δηλαδή, των κυβερνώντων - επιχειρούν, με τις συνεχείς και κατά κανόνα αντεργατικές περικοπές, να βάλουν τους εργαζόμενους στη λογική των συνεχών υποχωρήσεων, ώστε να αποδεχτούν και την αντιδραστική αλλαγή των εργασιακών τους σχέσεων και το ξεπούλημα του ΟΣΕ.

Μάλλον, όμως, "δεν τους βγαίνει", καθότι οι εργαζόμενοι σιδηροδρομικοί, όχι μόνο δεν μπαίνουν στη λογική του Χότζα και του γαϊδάρου του, αλλά βγαίνουν ήδη στους δρόμους του αγώνα, ανοίγοντας νέο απεργιακό μέτωπο στην αντεργατική - αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ