Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ "ΑΤΖΕΝΤΑ 2000"
Βροχή τα πρόστιμα

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Βασίλη Εφραιμίδη

"Η "Ατζέντα 2000" πρόκειται να χειροτερεύσει την κατάσταση της γεωργίας, θα δουλέψει στον ίδιο Μαμμωνά των χοντρών συμφερόντων, θα λειτουργήσει κατά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα των επιχειρήσεων που δρουν στο Νότο, στο μεσογειακό χώρο", τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση της Ολομέλειας του ΕΚ σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ("Ατζέντα 2000").

Υπογραμμίζοντας ότι "η έκθεση του εισηγητή έχει τα χαρακτηριστικά της εντιμότητας και του θάρρους, γιατί αποδεικνύει με τρόπο αντικειμενικό την αντιαγροτική κατεύθυνση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής", ο Β. Εφραιμίδης επισήμανε ότι "η διαρκής μείωση των τιμών και άλλα συναφή μέτρα συντέλεσαν στο να περιοριστεί σε έσχατα όρια ο αριθμός των μικρομεσαίων αγροτικών εκμεταλλεύσεων, αλλά και να μεγαλώσει ο αριθμός και οι μεγάλες αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Αυτό είναι το μοντέλο της αγροτικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που μας είπε το πρωί ο κύριος Fichler", τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.

"Οποια αντισταθμίσματα έναντι αυτών των αρνητικών μέτρων εισηγήθηκε η Επιτροπή υπερκαλύφθηκαν από τα υπερβολικά πρόστιμα που "πέφτουν βροχή" και από τις υπερβολικές μειώσεις των ποσοστώσεων που επιβάλλονται στις μικρομεσαίες εκμεταλλεύσεις και, ιδιαίτερα, της μεσογειακής αγροτικής παραγωγής".

"Θέλω όμως να πω, υπογράμμισε ο Β. Εφραιμίδης, ότι ο εισηγητής κάνει μία παράλειψη: Δε λέει γιατί αυτή η αντιαγροτική πολιτική και ποια συμφέροντα εξυπηρετεί. Αυτό πρέπει να το καταγγείλουμε εδώ" και κατέληξε τονίζοντας ότι "οι αγρότες θα εξεγερθούν και θα αντιμετωπίσουν αυτή την πολιτική και δε θα είναι αρκετά, μέτρα αυθαιρεσίας και βίας, όπως αυτά που εφαρμόζονται στην Ελλάδα από την κυβέρνηση, με 10.000 αγρότες που οδηγούνται στο δικαστήριο και τιμωρούνται με αυστηρές ποινές, γιατί αγωνίζονται να διαφυλάξουν την παραγωγή, το εισόδημά τους, το δικαίωμά τους να ζουν στα χωριά και στις καλλιέργειές τους".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ