Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν τη δολοφονική επίθεση και τον αυταρχισμό
  • Εκπαιδευτικοί φορείς και εργαζόμενοι καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκε ο φοιτητής Δημ. Κουσουρής μαζί με έναν συμφοιτητή του και έναν αδιόριστο φιλόλογο
  • Ψάχνει αλλά δε βρίσκει η Αστυνομία!

Δεκάδες εκπαιδευτικοί, κοινωνικοί φορείς και εργαζόμενοι με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν την επίθεση που δέχτηκαν την περασμένη Τρίτη από ομάδα δολοφόνων, οι φοιτητές Δημ. Κουσουρής και Ηλ. Φωτιάδης και ο αδιόριστος φιλόλογος Γ. Καραμπατσόλης.Στο μεταξύ μικρή βελτίωση παρουσίασε η κατάσταση του Δημ. Κουσουρή, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε πολύωρη νευροχειρουργική επέμβαση, και νοσηλεύεται στο Ιατρικό Κέντρο.

  • Η Ομοσπονδία Οικοδόμων εκφράζει τη συμπαράστασή της στα θύματα της δολοφονικής επίθεσης, και "καταγγέλλει την κυβέρνηση σαν ηθικό και φυσικό αυτουργό της εγκληματικής, τρομοκρατικής ενέργειας ενάντια στους δύο φοιτητές και στον καθηγητή".
  • Το Παράρτημα Περιστερίου της ΠΕΑΕΑ καταδικάζει "τη μεθόδευση και αντιμετώπιση των απεργιακών εκδηλώσεων και διαμαρτυριών και την καθημερινή ολίσθηση της κυβέρνησης, όλο και σε πιο αυταρχικά μέσα και την επαναφορά του "αποφασίζουμε και διατάσσουμε" συκοφαντώντας κάθε τι που είναι αντίθετο με τη λογική της".
  • Ο Σύλλογος Εργαζόμενων του Δήμου Βύρωνα καταγγέλλει τον αυταρχισμό της κυβέρνησης και την ωμή και απροκάλυπτη επίθεση των ΜΑΤ στο δίκαιο αγώνα των Εκπαιδευτικών και καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση σημειώνοντας ότι "την ευθύνη για την ενέργεια αυτή την έχει η ίδια η κυβέρνηση που ανοίγει το δρόμο για τη δράση των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών".
  • Η Τοπική Επιτροπή ΕΣΑΚ Λέσβου, τονίζει ότι η ενέργεια αυτή είναι "συνέχεια του επί τριημέρου ξυλοδαρμού των καθηγητών απ' τα ΜΑΤ και τις δυνάμεις ασφαλείας μπροστά στα εξεταστικά κέντρα, κατόπιν εντολών της κυβέρνησης Σημίτη" και καλεί όλα τα εργατικά σωματεία και τους κοινωνικούς φορείς σε επαγρύπνηση και δυνάμωμα του αγώνα.
  • Η γενική συνέλευση του Συνδικάτου Εμποροϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος καταγγέλλει "το κύμα βίας, τρομοκρατίας και συκοφάντησης των λαϊκών αγώνων" και τη χρησιμοποίηση των μηχανισμών καταστολής και των ΜΑΤ και καλεί όλους τους εργαζόμενους να πυκνώσουν τις γραμμές του Συνδικάτου, να εντείνουν την αλληλεγγύη σε όσους βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και να είναι σε επαγρύπνηση.
Η Αστυνομία ψάχνει, αλλά...

Εκθετη για τέταρτη κατά σειρά μέρα είναι η ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης αφού εξακολουθούν να κυκλοφορούν ελεύθερα τα φασιστοειδή που κρύβονται πίσω από τη δολοφονική επίθεση στην πλατεία Δεληγιάννη της Κυψέλης. Μετά την εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Γ. Κολιοκώστα να ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατόν οι έρευνες, η σχετική δικογραφία πρέπει να έχει σχηματιστεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα ώστε να ασκηθούν διώξεις εναντίον των υπευθύνων.

Από τις έρευνες που διενεργούνται, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, δεν έχουν προκύψει σημαντικά στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, γιατί οι περιγραφές των μαρτύρων, όσο και των ίδιων των θυμάτων της επίθεσης δεν είναι σαφείς. Μια πληροφορία που ακούστηκε και από ραδιοφωνικό σταθμό, ότι αναγνωρίστηκε από αυτόπτη μάρτυρα κάποιο μέλος της "Χρυσής Αυγής", δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι από αξιωματικούς της αστυνομίας διατυπωνόταν απερίφραστα η πεποίθηση ότι πίσω από τη δολοφονική απόπειρα κρύβονται ακροδεξιοί τραμπούκοι. Την ίδια ώρα όμως, γεννά ερωτηματικά ο τρόπος έρευνας της Αστυνομίας. Αρκεί να σημειωθεί μόνο, ότι ούτε καν τα πειστήρια του εγκλήματος (ρόπαλα κλπ.) δεν είχαν περισυλλεγεί από τους αστυνομικούς και ήταν ακόμα πεταμένα στην πλατεία...

Αναπάντητες επίσης παραμένουν οι καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες αστυνομικοί ήταν αυτοί που υπέδειξαν στους παρακρατικούς τους τρεις νεαρούς.

Τις υποψίες των αστυνομικών κίνησαν από την αρχή τα μέλη της "Χρυσής Αυγής"Ιωάννης Παναγιωτίδης,Κωνσταντίνος Βουλγαρίδης,Μιχαήλ Βαρσάμης,Δημήτριος Ζαφειρόπουλος,Χαράλαμπος Κουσουμβρής και Αγαμέμνων Θεοδωρόπουλος,οι οποίοι κατηγορούνται για τον ξυλοδαρμό πέντε μελών του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος, στις 6 Απριλίου 1996 στη Φ. Νέγρη. Από την αστυνομία ο μη εντοπισμός τους αποδίδεται στο γεγονός ότι έσπευσαν να εξαφανιστούν, μόλις διαδόθηκε ότι θεωρούνται ύποπτοι. Το ίδιο συνέβη και με τους ομοϊδεάτες τους που τους συνόδευαν στα δικαστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ