Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατέθεσε χτες ο Κουρής για τα διαπλεκόμενα

Για δύο ώρες κατέθετε χτες ο εκδότης της "Αυριανής" Γ. Κουρής στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Γεράκη, στα πλαίσια της εισαγγελικής έρευνας που διατάχτηκε την περασμένη Δευτέρα από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθήνας Γ. Κολιοκώστα,με αφορμή σειρά δημοσιευμάτων πολλών εφημερίδων για τα διαπλεκόμενα συμφέροντα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών διέταξε την έρευνα που είχε το χαρακτήρα κατεπείγοντος, προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των δημοσιευμάτων στα οποία γινόταν λόγος για οργανωμένη εγκληματική δράση ανεξέλεγκτων διαστάσεων σε βάρος του ελληνικού λαού.

Στην παραγγελία του Γ. Κολιοκώστα αναφερόταν ότι συγκεκριμένα εκδοτικά και οικονομικά συγκροτήματα με φερόμενους "ως πρωταγωνιστές και καθοδηγητές πρόσωπα "κατ' επάγγελμα απατεώνες και κλέφτες, μεσάζοντες, εμπόρους ναρκωτικών και διακινητές βρώμικου χρήματος" που διαπλέκονται με όργανα της εξουσίας λυμαίνονται μονοπωλιακώς και ανεξελέγκτως τα ταμεία του κράτους". Σε δηλώσεις του ο εκδότης της "Αυριανής" Γ. Κουρής, μετά τη δίωρη κατάθεση στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γ. Γεράκη, είπε ότι "τα τελευταία χρόνια υπάρχουν πέντε - δέκα άνθρωποι που αρπάζουν όλες τις δουλιές" και ότι "από το πολύ φαϊ θα βαρυστομαχιάσουν".

Πάντως, σύμφωνα με την εντολή του Γ. Κολιοκώστα κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης θα πραγματοποιηθούν έρευνες κατ' οίκον, θα κατασχεθούν έγγραφα και πάσης φύσης πειστήρια, θα διενεργηθούν έλεγχοι από το ΣΔΟΕ και πραγματογνωμοσύνες από ειδικούς επιστήμονες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ