Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΛΗΜΝΟΣ
"Η τρομοκρατία δε θα περάσει"

Συλλαλητήριο καταδίκης της τρομοκρατίας και του αυταρχισμού έγινε την Τετάρτη στη Μύρινα, με συμμετοχή εκπαιδευτικών και εργαζομένων

Με δυναμικό συλλαλητήριο ενάντια στη βία και την τρομοκρατία ενάντια στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, από την πλευρά της κυβέρνησης, η οποία "διά ροπάλου" θέλησε να επιβάλλει τον επαίσχυντο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, απάντησε την περασμένη Τετάρτη η ΕΛΜΕ Λήμνου και ο τοπικός Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Από νωρίς, εκπαιδευτικοί μόνιμοι και αδιόριστοι, καθώς και εργαζόμενοι, συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι της Μύρινας, φωνάζοντας αγωνιστικά συνθήματα όπως: "Με ΜΑΤ και βία, δε γίνεται παιδεία", "Παιδεία, ΔΕΚΟ - ΙΟΝΙΚΗ, τα βγάζουν όλα στο σφυρί", "Εργάτες - αγρότες - φοιτητές, με μέτωπο απαντάμε στις πολυεθνικές", καταδίκασαν την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης.

Τη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους εκπαιδευτικούς, εξέφρασαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι μαζικών φορέων του νησιού, εκπρόσωποι από το Σωματείο Οικοδόμων, το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, καθώς και ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης" Κώστας Πινάκος.

Χαιρετίζοντας στο συλλαλητήριο, ο Γιώργος Γκίνης,από την Ενωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις προβοκατόρικες προσπάθειες της κυβέρνησης, να αποδώσει τις συγκεντρώσεις των εκπαιδευτικών και τα φαινόμενα βίας, σε δήθεν υποκίνηση από το ΚΚΕ. Χαρακτήρισε ψεύτικες, τις διαδόσεις αυτές, που ξεκίνησαν από τον υπουργό Παιδείας και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. "Είναι παράλογο και προκλητικό, είπε, να κατηγορούνται βουλευτές του ΚΚΕ ως υποκινητές, επειδή συμπαραστάθηκαν στους διαδηλωτές και προσπάθησαν να τους σώσουν από τα ΜΑΤ", για να συνεχίσει: "Ούτε κανείς μπορεί να ισχυριστεί στα σοβαρά, ότι τα ΚΚΕ υποκίνησε χιλιάδες διαδηλωτές σε όλη τη χώρα. Αν αληθεύει αυτό, τότε θα έπρεπε το ΚΚΕ, να είναι τώρα στην κυβέρνηση"! "Ο αληθινός υποκινητής, είναι η κυβέρνηση, που επιτίθεται στα εργασιακά μας δικαιώματα", επισήμανε ο Γ. Γκίνης.

Στο συλλαλητήριο, χαιρέτισαν επίσης, ο Γιάννης Παπατσώρης, μέλος της ΕΛΜΕ Λήμνου, και ο Γιώργος Σαββόγλου, μέλος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών. Στη συνέχεια, ακολούθησε δυναμική πορεία, στην αγορά της Μύρινας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ